Topurija postao UFC prvak: Serijom udaraca šokirao Volkanovskog

2 minuta čitanja

Dva jaka udarca u tijelo, a onda snažan udarac šakom u glavu uputio je Ilija Topurija i šokirao Alexandera Volkanovskog, do sada neporaženog UFC-ovog prvaka perolake kategorije, i preuzeo od njega pojas. Bila je ovo šesta odbrana titule za Volkanovskog i njegov prvi poraz u karijeri u toj kategoriji.

Volkanovski je bio na 13:0 u mečevima perolake kategorije održanim pod okriljem UFC-a. Topuria je u svojem sedmom ulasku u borbu dobio priliku za titulu i sedmom uzastopnom pobjedom i postao prvak. Meč je održan u sklopu UFC-ovog eventa 298 u Anaheimu gdje je bio i glavna borba večeri, prenosi Index.
Volkanovski je svoje jedine poraze upisao prošle godine kad je protiv Islama Mahačeva napadao pojas lake kategorije, njegova dominacija u perolakoj do sada nije bila uzdrmana. Sve do serije udaraca u drugoj rundi današnje borbe kad je Topuria iskoristio trenutak i postao prvak.
Prva runda nije ponudila puno uzbuđenja iako je Australac makedonskih korijena pokušao uzdrmati protivnika sa nekoliko visokih udaraca nogom. Topuria je odgovarao low kickovima i boksačkim kombinacijama i pritiskao.
Bez previše rizika otvorena je i druga runda, sve do trenutka kad je špansko-gruzijski borac uputio dva udarca u tijelo Volkanovskog i naciljao njegovu bradu krošeom. Prvak je pao i koju sekundu kasnije izgubio titulu.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak