Palestinski premijer Mohammad Shtayyeh podnio ostavku

1 minuta čitanja

Shtayyeh, koji je na čelu 18. vlade Palestinske uprave od svog imenovanja u martu 2019., podnio je ostavku na otvaranju sastanka vlade u ponedjeljak u Ramallahu.

Premijer Mohammed Shtayyeh rekao je prije dvije sedmice da će ostavku podnijeti “ako postoje planovi za formiranje nove vlade”.

Palestinske frakcije i zvaničnici vodili su intenzivne razgovore uoči sastanka kojem bi trebali prisustvovati u ponedjeljak u Moskvi.

Abbas također održava konsultacije s arapskim zvaničnicima. Posljednji put se susreo sa jordanskim kraljem Abdullahom II uoči turneje po drugim arapskim zemljama.

Upućeni izvori rekli su da Abbas planira formirati novu vladu čim završi rat u Gazi. Njegov glavni cilj bit će osigurati Gazu i nadgledati njenu obnovu.

Mustafa je rođen u Palestini 1954. godine. Služio je na nekoliko visokih političkih i ekonomskih pozicija u raznim arapskim i međunarodnim ekonomskim institucijama. Također je nadgledao pokretanje i upravljanje nekoliko lokalnih i regionalnih investicijskih fondova i kompanija.

(Vijesti.ba)


Podijeli ovaj članak