Čelik na otvaranju proljetne polusezone sutra dočekuje Stupčanicu

3 minuta čitanja

Stupčanica je jesenju polusezonu okončala kao drugoplasirana, s 33 boda, samo tri boda manje od vodeće tuzlanske Slobode, dok je Čelik osmoplasirani s 21 bodom.

Stupčanica je u jesenjem dijelu primila najmanje, samo devet golova te samo dva poraza- najmanje od svih prvoligaša. Prvi međusobni duel ova dva tima u Olovu okončan je bez pobjednika- 1:1.

Šef Stručnog štaba Čelika Darijo Damjanović, koji je pred kraj drugog dijela jesenje sezone naslijedio Armina Duvnjaka, danas je na pres-konferenciji pred nastavak takmičenja najavio bolje igre svog tima.

– Vjerujem da smo dosta toga napravili tokom zimskih priprema i da ćemo to pokazati već u prvom kolu protiv, po meni, možda i najbolje ekipe u ligi, koja pretendira da zauzme prvo mjesto i uđe u Premijer ligu – kazao je Damjanović, koji se nada da će im se sutra sve vratiti pobjedom protiv Stupčanice.

Podvukao je kako je zadovoljan pristupom njegovih igrača u toku pripremnih utakmica te da bi upravo takav odnos trebao biti put kojim će se razvijati njegov tim.

Mladi nogometaš Čelika Adin Begić naglasio je kako ih očekuje veoma zahtjevna utakmica, ali da su se dobro pripremili.

– Vjerujem u naše momke koji će izaći na teren i koji će, sigurno, odgovoriti zadatku. Atmosfera u svlačionici je odlična i vjerujem da ćemo sutra pobijediti i ostaviti tri boda u Zenici. Ovog proljeća očekujem mnogo bolje rezultate nego u prošloj polusezoni- istakao je Begić.

Čelik je jesenas imao šest remija – najviše od svih prvoligaša, dok su samo pet puta trijumfovali te upisali i četiri poraza.

Ostali parovi 16. kola: Simm Bau – Jedinstvo, Rudar (K) – Sloboda, Tomislav – Zvijezda, TOŠK – Budućnost, Bratstvo – Gradina, Gornji Rahić – Radnik (H) i Goražde – Mladost DK.

Tabela nakon jesenje polusezone: 1. Sloboda 36, Stupčanica 33, Budućnost 27, Goražde 26, Sim Bau i Gradina po 25, Tomislav 23, Čelik 21, Gornji Rahić 20, Radnik 17, Bratstvo 16, Jedinstvo 15, Zvijezda 12, TOŠK, Rudar (K) i Mladost DK po 11 bodova.

(Vijesti.ba / FENA)

x
Podijeli ovaj članak