Angelina Jolie započela svoj put kao dizajnerica na dodjeli Oscara

2 minuta čitanja

Zvijezda, koja je nedavno pokrenula Atelier Jolie, modnu liniju i maloprodajni prostor—debitirala je kao modna dizajnerica na 96. ceremoniji dodjele Oscara u nedjelju navečer.

Odabrala je spisateljicu i novinarku Suleiku Jaouad da bude prva osoba koja će nositi originalni Jolie dizajn.

The most joyous and surreal night at the Oscars. My dress was designed by the one and only Angelina Jolie, complete…

Posted by Suleika Jaouad on Monday, March 11, 2024

Nevjerovatna haljina napravljena je od delikatno nabrane tkanine u blistavoj olujno sivoj nijansi. Istaknuti detalji uključuju lepršave rukave s pelerinom, suknju visokog struka i voz prekriven grafitno crnom ilustracijom koju je nacrtao umjetnik Chaz Guest.

“Ovu haljinu je dizajnirala jedna i jedina Angelina Jolie”, rekla je Jaouad u intervjuu na crvenom tepihu za kanadski magazin Etalk. ”Prvi put je dizajnirala haljinu za crveni tepih, a pozvala je nevjerovatnog umjetnika Chaza Guesta da naslika simfoniju na poleđini.”

Jolie je svoju odluku da obuče Jaouad objasnila u izjavi: ”Ja se tako duboko divim Sulejki i načinu na koji živi svoj život – kako snagom i gracioznošću nailazi na poteškoće”.

”Ona je briljantna kreativna snaga koja inspiriše sve koji je poznaju. Obukla bih je za sve što joj treba”, istakla je slavna glumica.

 

(Vijesti.ba)

 

x
Podijeli ovaj članak