Trener Porta: Arteta mi je vrijeđao porodicu

2 minuta čitanja

Arsenal je prošao u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je na Emiratesu u raspucavanju penala bio bolji od Porta.

Londonski klub je nakon regularnih 90 minuta vodio 1:0 protiv Porta, a s obzirom na to da su Portugalci istim rezultatom slavili u prvoj utakmici, preko produžetaka došlo se do penala i u njima je Arsenal bio bolji.

Porto je u prvoj utakmici odigranoj u Portugalu iznenađujuće pobijedio Arsenal 1:0, što znači da je ekipa trenera Mikela Artete u uzvratu čekao težak zadatak. Arsenal je poveo u 41. minuti golom Leandra Trossarda koji je iskoristio sjajno dodavanje Martina Odegaarda i pogodio suprotni ugao Portova gola.

Bio je to jedini pogodak na utakmici u regularnom vremenu. Nakon što u produžecima nije bilo novih golova, uslijedili su penali. U njima su Martin Odegaard, Kai Havertz, Bukayo Saka i Declan Rice bili precizni za Arsenal. Kod Porta su pogodili Pepe i Marko Grujić, a promašili Wendell i Galeno.

Tokom utakmice u više trenutaka je uz aut-liniju zaiskrilo između dvojice trenera, Portovog Sergija Conceicaa i Arsenalovog Mikela Artete. Nakon kraja utakmice Conceição je prišao Arteti i dodatno prigovarao, ali je njihova rasprava završila.

Nakon utakmice je izjavio kako mu je Arteta vrijeđao porodicu:

“Ono što je Arteta na španskom rekao prema našoj klupi bila je uvreda za moju porodicu. Mora da su to odlike španskog trenera, jer je ista situacija bila s Guardiolom. Vrijeđao je moju porodicu. Na kraju sam mu rekao da obrati pažnju, jer koga god da je vrijeđao, taj više nije među nama. I neka se fokusira na treniranje svoje ekipe jer zbog individualne kvalitete igrača ima obavezu raditi više i bolje.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak