Novi trener Lazia: Ja sam neko ko nikad nije zadovoljan

2 minuta čitanja

– Zašto sam prihvatio ovaj izazov? Ne treba vam neki poseban razlog da prihvatite ponudu kluba kao što je Lazio, kluba kojeg bi svako ko je trener htio trenirati. Ima jake igrače, posebnu navijačku bazu. Biti dio ovog kluba i ovog grada, sve je to jedna cjelina, rekao je Tudor koji je posljednji posao imao u Marseilleu.

Osvrnuo se i na prva dva dana u novom klubu.

– Vidio sam kako izgleda trening kamp. Ovdje se može kvalitetno raditi, postoje svi preduvjeti i sadržaji koji su nam potrebni. Primijetio sam ozbiljnost i organiziranost. Svi se ponašaju kao porodica, to volim, objasnio je on.

Lazio se trenutno nalazi na devetom mjestu Serie A.

– Moramo prionuti na posao, jer nije lako doći nakon trenera s određenim tipom nogometa, trebat će period prilagodbe. Ali postoji zdrava grupa igrača, na meni je da prenesem ideje koje imam u glavi. Mislim da ćemo to brzo napraviti, dodao je.

U Laziju ga čekaju Guendouzi i Casale, s kojima je surađivao u Marseilleu, odnosno Veroni.

– Mattea (op.a. Guendouzija) još nisam vidio, on je pobjednik, igrač s luđačkim mentalitetom, što je potrebno. Nicolo je zlatan dečko i jak igrač, sigurno će biti od koristi, poručio je on.

Istaknuo je i svoja očekivanja od ekipe.

– Moderni fudbal ide u smjeru da napadamo s puno igrača, da zabijamo golove, da ne budemo dosadni. Pokušat ću, u nekim stvarima ću biti bolji, u nekima ne, uvijek će biti prostora za napredak. Ja sam netko ko nikad nije zadovoljan, uvijek moraš gurati i razvijati se”, zaključio je Tudor.

Tudor je trenersku karijeru počeo u Hajduku. Još je vodio PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese, Veronu i Marseille.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak