Musa u Beogradu: Nadam se da ću i u Berlinu pjevati ‘Bosnom behar probeharao’

8 minuta čitanja

U Beograd je stigao Real Madrid kako bi odmjerio snage sa Crvenom zvezdom u 15. kolu Eurolige.

Jasno je da će Partizan imati izuzetno težak zadatak, posebno ako se uzme u obzir da su Madriđani trenutno prvi na tabeli sa trinaest pobjeda i svega jednim porazom. Dan pred pomenuti meč za srpske medije govorio je jedan od najboljih pojedinaca Reala Džanan Musa.

Ovaj 24-godišnji košarkaš u redove madridskog tima stigao je protekle sezone, a sjajnim partijama zaslužio je ulogu jednog od ključnih igrača ekipe, piše Blic.

Musa je najprije iznio očekivanja od utakmice u Areni.

– Očekujemo da će biti jako teška utakmica. Znamo kako je teško igrati ovdje i protiv Zvezde i protiv Partizana, pogotovo zato što sad Zvezda igra u velikoj dvorani, tako da očekujemo paklenu atmosferu i nadamo se da ćemo sve što smo dogovorili na sastancima sprovesti u djelo i da pokušamo da pobijedimo.

Jasno je da je košarkaša timski sport, te da nisu bitni individualci, ali nema sumnje da postoje igrači koji su ključni u svakom timu, a na koga će Madriđani posebno obratiti pažnju?

– Mislim da možemo da se složimo da je njihov najbolji igrač trenutno Mitrović. Pokušaćemo da zatvorimo defanzivni skok. Nejpir se sada vraća u neku svoju formu, dosta smo se pripremali i za njega takođe. Ali mislim da imaju 12 igrača koji su spremni da nam pruže otpor i očekujemo sjajnu utakmicu.

Navijači beogradskih timova važe za jedne od najboljih u čitavoj Evropi, pa je Musa upitan kakav doček očekuje.

– Prijateljski. Mislim da će biti paklena atmosfera kao i uvijek u Beogradu, ali je zadovoljstvo igrati u ovakvoj atmosferi. Za ovakve utakmice trenira, da igramo na ovakvim terenima, tako da jedva čekamo da istrčimo na teren.

Real Madrid igra sjajno u dosadašnjem dijelu sezone, a to potvrđuje i činjenica da su upisali svega jedan poraz u prethodnih 14 kola. Tako nešto nije lako, posebno kada se uzme u obzir da je Euroliga ove sezone nikad izjednačenija.

– Pripremamo se za svaku utakmicu kao da je zadnja to je za nas najbitnije. Idemo iz utakmice u utakmicu i ne gledamo šta će se desiti. Na primjer u četvrtak igramo protiv Partizana, ali o tome uopšte ne pričamo, jer smo fokusirani na Zvezdu i kada se završi ta utakmica idemo ka sljedećoj i mislim da je to ključ uspjeha – motivisani smo za svaku utakmicu jednako.

Poslije meča sa Zvezdom Real očekuje i utakmica sa Partizanom, ali na svom terenu. Svi smo upoznati sa situacijom od protekle sezone kada su ova dva tima ukrstila koplja u borbi za final-four, a tokom te serije desio se i nemili incident, kada je došlo do opšte tuče pred kraj drugog meča u Madridu, a evo kako Džanan Musa vidi predstojeći meč.

– Mislim da će i to biti jako dobra utakmica, posebno zato što je Partizan sada među četiri najbolje ekipe i igraju sjajnu košarku. Utakmice protiv beogradskih timova i ekipa sa Balkana su posebnije, jer se oni pripreme malo jače i takve utakmice najviše volimo da igramo.

U redove “kraljevskog kluba” se ovog ljeta vratio Fakundo Kampaco. Argentinac je proteklu sezonu proveo u Zvezdi, gdje je ponio epitet jednog od miljenika, a sjajne partije nastavio je da pruža i u prijestonici Španije.

– Upravo je on ono što nam je donijelo prednost i stabilnost i u napadu i u odbrani. Mislim da je njegov dolazak dosta značio nama, oslobodili smo se pritiska, pošto ga je on preuzeo, tako da smo sve raspodjelili u ovoj sezoni. Odlično se slažemo i nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Pažnju publike sa ovih prostora definitivno najviše privlače “vječiti rivali”, a 24-godišnji košarkaš Reala smatra da i jedan i drugi klub imaju izuzetno kvalitetne timove.

– Partizan igra možda i bolje nego prošle sezone, posebno ako pogledamo poziciju na tabeli. Imam utisak da na terenu izgledaju moćnije. Mislim da Zvezda ima sjajan tim. Pričao sam sa Adamom Hangom i on misli da je ovo sada prekretnica za nastavak sezone i ja bih se složio da imaju sjajan tim i vjerujem da će se do kraja boriti za Top8.

Titulu prvaka Evrope Musa je proslavio uz dobro poznatu pjesmu na ovom podneblju – “Bosnom behar probeharao”, a sada je otkrio da li će se uz nju slaviti ako uspiju da odbrane šampionsku krunu.

– Nadam se da ću tu istu pjesmu pjevati i u Berlinu. Ali, dug je put do tada. Mi se spremamo za svaku utakmicu isto, ali ako osvojimo opet ću zapjevati, što da ne.

Odlične partije u ovoj sezoni bilježi mladi supertalentovani Džanan Musa, koji u prosjeku postiže 11.1 poen po meču uz 2.8 skoka i indeks korisnosti od 11.2.

Kada se saberu euroligaške i utakmice ACB lige, Real je do sada odigrao 30 mečeva i upisao svega dva poraza.

– Kada se to tako kaže, stvarno izgleda nevjerovatno, ali ono što je stvarno ključ jeste da ne razmišljamo o onome što je bilo prije. I poslije poraza od Unikahe i od Fenera smo se vratili na trening sljedeći dan i mislili o sljedećoj utakmici. Vjerujem da je to ono što nas posebno krasi ove sezone, jer ne razmišljamo ni šta je bilo prije, niti šta je bilo poslije, jednostavno se fokusiramo na sadašnjost i to je ključ uspjeha.

Upravo tima iz prijestonice Španije nije mnogo mijenjala roster u odnosu na proteklu sezonu, došao je samo Fakundo Kampaco.

– Mislim da je to najbolji potez koji smo napravili. Zadržali smo gotovo čitav roster, došao je on, koji je po mom mišljenju najbolji plejmejker u Evropi i mislim da smo se nadogradili u tom smislu. Slijedi nam jako teška borba za osvajanje titule, ali se nadamo da nam se neće desiti isto što i Olimpijakosu prošle godine.

Za kraj je Musa otkrio kako se osjeća u ekipi Real Madrida.

– Super zaista, osjećam se kao kod kuće. Prva godina je bila adaptacija i pokušavao sam da se dokažem svima, ali ove sezone znam svoje mjesto i znam da sam jedan od nosioca ekipe, to mi je i rečeno. Jako sam zadovoljan i sretan. Pobjeđujemo utakmice i to je ono što je najbitnije za mene.

Podsjetimo, meč između Crvene zvezde i Real Madrida na programu je u utorak sa početkom od 19 sati.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak