Ismail ef. Smajlović imenovan za novog banjalučkog muftiju

1 minuta čitanja

Njegovo imenovanje uslijedilo je nakon što je muftiji Nusretu Abdibegoviću istekao mandat nakon kojeg i odlazi u penziju.

Muftija Smajlović istakao je da su sve pozicije u Islamskoj zajednici značajne i da na određeni način nose svoju odgovornost.

– Treba biti počastvovan što reisul-ulema ima u svom okruženju kadrova na koje može računati, koje može rasporediti na važna mjesta. Sve pozicije u Islamskoj zajednici su značajne, na određeni način nose svoju odgovornost. Banja Luka je lijepo mjesto, sada ponovo ukrašeno džamijama i mladošću naše medrese. Pokušat ćemo da damo doprinos da ona krene uzlaznom putanjom. Muftijstvo ima tradiciju, kontinuitet, sa jednim kratkim prekidom u toku agresije. Ponovo su se organizirali organi Islamske zajednice, uspostavili i funkcioniraju na tom području. Meni je čast i izazov, a naravno i obaveza sa kojom se valja nositi u svim specifikumima kakvi jesu, i društvenih okolnosti, ali i onih koji su izazov pred muslimanima ovog prostora, izjavio je muftija Smajlović za Preporod.info.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak