Tsimikas slomio ključnu kost na derbiju s Arsenalom

2 minuta čitanja
Tsimikas će nekoliko mjeseci biti izvan stroja, objavili su danas engleski mediji. Lijevom bočnom igraču ugrožen je nastup za Grčku u dodatnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati u martu, javlja HINA.

Tsimikas se povrijedio u 35. minuti prilikom duela s Arsenalovim Bukayom Sakom, nakon čega je pao i srušio svoga trenera Jürgena Kloppa. Grk nije mogao nastaviti susret te je umjesto njega ušao Joe Gomez.

“Definitivno se radi o slomljenoj ključnoj kosti i izbivat će dugo vremena”, rekao je Klopp za Sky Sports.

Tsimikas je ove sezone upisao 17 nastupa i tri pogotka za Liverpool. U klub je stigao 2020. iz Olympiacosa za 13 miliona eura. Ugovor s engleskim velikanom vrijedi mu do 2027., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 22 milona eura.

Izostanak grčkog braniča bit će dodatan izazov za Nijemca na klupi Liverpoola koji od oktobra ne može računati na Andyja Robertsona, prvog lijevog beka. Zbog povrede ramena izbivat će barem još nekoliko sedmica.

Osim toga, Tsimikasova povreda mogla bi biti udarac za Grčku ako njegov oporavak potraje duže od druge polovice marta. Grčka će plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj pokušati izboriti u grupi C dodatnih kvalifikacija protiv Gruzije, Kazahstana i Luksemburga.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak