Decembar, a kao da je proljeće: Danas će biti još toplije

2 minuta čitanja

Prije par dana kalendarski nam je nastupila zima, ali ako je suditi po temperaturama izglednije je da nam je stiglo proljeće…

Na Facebook stranici BH Meteo objavljena je vremenska prognoza za naredne dane koja neće obradovati one koji vole zimske radosti.

Utorak (26.12.) – U Hercegovini, jugozapadu i dijelu zapadne Bosne oblačno uz rijetko koju kap kiše. U ostatku zemlje sunčano uz lokalno dugotrajnu maglu po kotlinama Bosne. Temperature bez veće promjene, nadprosječno toplo i proljetni ugođaj, prognozira BHmeteo, a FHMZ ih prati:

“U utorak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom poslije podne i tokom noći. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na sjeverozapadu Bosne 12, a dnevna od 10 do 16 °C.”

U srijedu i četvrtak (27.-28.12.) bez bitnije promjene vremena, ostaje većinom stabilno uz lokalno dugotrajno zadržavanje magle po kotlinama, sunčane periode i nadprosjecnu toplinu. Isto navodi i FHMZ: “U srijedu jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C. U četvrtak sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, a dnevna od 10 do 16 °C.”

“Kako se budemo bližili kraju sedmice i Novoj Godini vrijeme se polako mijenja i rastu mogućnosti za padavine. Više informacija o tome u narednim prognozama”, zaključuje ekipa na stranici BHmeteo.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak