Bivši bh. reprezentativac: Žao mi je što sam se iz Rusije vratio u BiH

2 minuta čitanja

Krunić je kao fudbaler dugi niz godina nastupao za ruske klubove poput Tomska, Moskve i Dinama, a istakao je kako mu je život u toj zemlji jako prijao.

“U principu mi je žao što sam napustio Rusiju. Jako mi se sviđa ta zemlja. U vrijeme kada sam živio svoje najbolje godine i postajao muškarac, ruski mentalitet me je razvio. Da li razumiješ?”, rekao je Krunić u intervjuu za ruski portal, te nastavio:

“Kada sam se vratio u Bosnu, shvatio sam da moj mentalitet i karakter više nisu bosanski, već ruski. Postao sam Rus. U Bosni ne mogu živjeti ispunjeno, za razliku od Rusije”.

Krunića su pitali i za stav BiH po pitanju rata u Ukrajini.

“U Evropi već postoji trend da sukob između Rusije i Ukrajine nije toliko zanimljiv jer su prošle dvije godine. U posljednje vrijeme gotovo da i ne razgovaramo o tome što se događa. U Bosni se više ne obaziru na to, osim onih ljudi koji su nekako povezani s ovom situacijom. Svako živi svoj život i ne želi se miješati u sve ovo. To nije vezano za nogomet pa se i ne razumijem puno u tu temu. Svima nam je želja da se to što prije završi”, odgovorio je.

Krunić je istakao i da je Rusija u pravu po pitanju sukoba sa Amerikom i zapadom.

“Ruski narod ima pravu viziju života i zato ima sukob sa zapadom. Naravno, on je pravoslavni, kao i moj, pa mi je još bliži. Svijet se miješa u Rusiju jer su razmaženi, znate? Nemaju kvalitetu života kakvu bi trebali imati”.

Branislav Krunić je dodao i da je pogrešna odluka da se ruskim klubovima i reprezentaciji zabrani učešće u svim sportskim takmičenjima.

Branislav Krunić je član reprezentacije BiH bio od 2002. do 2008. godine, a za nju je odigrao šest utakmica. Trenutno radi kao trener Željezničara iz Banja Luke.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak