Rukometni Zmajevi ostali bez drugog kruga

2 minuta čitanja

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je istinski debakl u okviru drugog kola Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj, porazom od Holandije rezultatom 20:36.

Za razliku od utakmice protiv Švedske od prije dva dana, gdje smo pružili iole solidan otpor, večeras igra bh. tima nije ličila ni na šta.

Ogroman broj neprisiljenih grešaka, promašaja i nerezonske igre, imali su za posljedicu ovaj težak poraz od čak 16 razlike.

Osim vodstva 1:0 prednost nismo imali nikako, a Holanđani su svoju povećavali iz minuta u minut. Na poluvrijeme se otišlo sa plus deset našeg rivala.

Volimo BiH bez obzira na sve


Posted by Rukometna reprezentacija BiH on Subota, 13. januar 2024.

U nastavku ista slika na terenu. Holanđani su se u pojedinim minutama meča doslovno poigravali sa našom selekcijom, a dobar dio drugog dijela naš rival je igrao sa rezervnim igračima.

Ovim uvjerljivim porazom ostali smo i bez teoretskih šansi da se plasiramo u drugi krug rukometnog Eura.

Marko Davidović je večeras bio naš najbolji igrač sa četiri postignuta gola, dok su po tri dodali Panić i Hadžić. Na drugoj strani neumoljiv je bio Ten Velde sa čak devet postignutih pogodaka.

Priliku za prvu i jubilarnu pobjedu na Evropskim prvenstvima ikada, imat ćemo u ponedeljak kada snage budemo odmjerili sa Gruzijom.

Ono što treba izdvojiti je zaista velika podrška koju su naši igrači imali u ovom meču u dvorani u Mannheimu.

2. kolo EP 2024

Bosna i Hercegovina – Holandija 20:36 (7:17)

(Vijesti.ba)


x
Podijeli ovaj članak