Napadač iz Gane stiže u Željezničar, čeka se Hiroš

2 minuta čitanja

Plavi su u prve dvije test-utakmice izgubili od Međugorja (2:1) i Neretvanca iz Opuzena (1:0), što su posljednje u nizu opomena za Plave koji bi, ako uskoro ne povuku prave i konkretne poteze, zaista mogli ispasti iz Premijer lige.

Da su Željezničaru hitno potrebna pojačanja jasno je i fudbalskim laicima, a sa ovim klubom se posljednjih dana povezuju dva fudbalera koji bi uskoro mogla zadužiti plavi dres.

Prvi je Amar Hiroš, dijete Željezničara, koji je vrlo blizu potpisa za klub sa Grbavice. Taj transfer bi trebao biti ozvaničen uskoro, ukoliko pregovori ne propadnu.

Hiroš nastupa na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a može igrati i na lijevom krilu. U posljednjih nekoliko godina bio je član Osijeka i Šibenika, u kojem je nastupao kao posuđen igrač, a pamte se i njegove sjajne partije za Mladost DK koje su mu i trasirale put ka Osijeku iz Premijer lige.

Drugo novo lice u plavoj svlačionici trebao bi biti napadač Bismark Charles, koji je trenutno član CSKA iz Sofije u kojem je ‘višak’. Ovaj 22-godišnji napadač iz Gane odavno nema minutažu u bugarskom klubu, a njegova veza sa Željezničarom je trener Bruno Akrapović, koji je upoznat s njegovim kvalitetima još iz vremena kada je bio na klupi bugarskog kluba.

Bugarski mediji pišu da bi Charles na Grbavicu trebao stići na polugodišnju posudbu, uz opciju produženja saradnje na ljeto kada mu istekne ugovor sa CSKA.

Željezničar su u dosadašnjem dijelu prelaznog roka pojačali Harun Karić, Samir Radovac, Stefan Radinović i Faris Zubanović.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak