Beogradska Arena zanijemila pa proključala: Pogledajte oproštaj navijača od Dejana Milojevića

2 minuta čitanja

Otiš'o si Dejane, ostala je tuga, uvijek će te voljeti Grobari sa juga, zapjevalo je više od 23.000 navijača na utakmici Partizana i Mege u ABA ligi, novoj najposjećenijoj utakmici u historiji takmičenja.

Pet dana nakon iznenadne smrti Dejana Milojevića, pomoćnog trenera Golden State Warriorsa, Partizan je odigrao prvu domaću utakmicu protiv Mege i srušio rekord po broju gledaoca u jednoj utakmici ABA lige, 23.021 (823 više nego lani protiv Crvene zvezde). Imao je i poseban razlog za to.

Partizan i Mega dva su kluba u kojima je Milojević ostavio velik trag, u Partizanu je u dva navrata igrao, a Megu osam godina vodio s klupe.

Krcata beogradska Arena pozdravila je voljenog Dekija petominutnim skandiranjem njegova imena, transparentom i bakljadom. Nakon toga krenula je pjesma: “Otiš'o si Dejane, ostala je tuga, uvijek će te voljeti Grobari sa juga”. Snimku je podijelio i Golden State, prenosi 24sata.hr.

Kraj terena je u prvom redu preko jednog stolca bio Milojevićev dres s brojem 13 i bijelom ružom. On je preminuo od posljedica srčanog udara u 47. godini.

Partizan je pobijedio 112-80 i zadržao drugo mjesto na tablici.

(Vijesti.ba)


Podijeli ovaj članak