Bosna se plasirala na završnicu Kupa Mirza Delibašić

1 minuta čitanja

Oni su sinoć u Žepču savladali ekipu Orlovika rezultatom 84:71 i osigurali plasman na Final four nacionalnog košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine, koji nosi ime po najvećem košarkašu naše domovine.

Nakon što je u prvoj četvrtini bilo neriješeno 19:19, gosti su zaigrali bolje te su već na kraju prvog poluvremena imali prednost od sedam poena (45:38).

I treću četvrtinu Bosna je odigrala vrlo dobro, te je na njenom završetku imala teško dostižnih 14 poena prednosti (70:56). To im je omogućilo da lagodnije igraju u posljednjoj, četvrtoj četvrtini i da na kraju upišu siguran trijumf.

Bosnu Meridianbet je do pobjede vodio Milivoje Božović sa 24 postignuta poena i osam skokova, dok se kod Orlovika najviše istakao Emir Preldžić sa 20 postignutih poena i tri asistencije.

Završnica Kupa “Mirza Delibašić” bi trebala biti odigrana 17. i 18. februara, ali lokacija odigravanja još uvijek nije poznata.

Osim Bosne Meridianbet, učešće u završnici Kupa će uzeti i Široki Brijeg, Igokea kao branilac trofeja i pobjednik Kupa RS.

(Vijesti.ba)

x
Podijeli ovaj članak