Barcelona u nevjerovatnom meču sa osam golova izgubila od Villarreala

3 minuta čitanja

Fenomenalnu utakmicu odigrali su Barcelona i Villareal u okviru 22. kola Primere, a pobjednik je odlučen u 100. minuti. Konačan rezultat utakmice bio je 5:3 za goste.

Već u 3. minuti je Alex Baena postigao gol za goste, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije. Lewandowski je u 12. minuti pao u kaznenom prostoru gostiju, ali sudija nije obraćao previše pažnje na to.

Tri minute kasnije Joao Felix šutira, ali je golman to sjajno odbranio i domaći su na kraju dobili samo korner iz ove situacije. Ono o čemu bruji Španija desilo se u 22. minuti. Naime, tada je Gerard Moreno postigao gol za vodstvo Villareala.

Ipak, Jose Luis Manuera Montero je nakon konsultacije sa VAR-om odlučio da poništi gol, a niko od gostiju nije mogao da shvati zašto.

Gosti u 41. minuti postižu regularan gol, a ponovo je strijelac bio Moreno i na odmor odlaze sa vodstvom od 1:0. Yamal je u 53. minuti pao u kaznenom prostoru protivnika, ali sudija se nije oglasio i igra je nastavljena.

Minut kasnije gosti vode 2:0. Akhomach je ovaj put postigao gol i malo ko je vjerovao da Barcelona može do pozitivnog rezultata. Ipak, samo šest minuta kasnije Gundogan nakon asistencije Lewandowskog vraća kakvu takvu nadu svojoj ekipi.

Osam minut kasnije bilo je 2:2. Ovaj put je Gundogan bio u ulozi asistenta, dok je gol postigao Pedri.

Potpuni preokret domaći tim pravi u 71. minuti i to tako što je Baily postigao autogol. Ali gosti su odbili da budu poraženi na ovom susretu.

Guedes je u 84. minuti postigao gol za 3:3 i svi su mislili da će upravo to biti konačan rezultat ove utakmice, ali su se prevarili. Sorloth je u 100. minuti postigao gol za novo vodstvo Villareala od 4:3. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Ni tu nije bio kraj jer je Villareal u 112. minuti postigao novi gol preko Moralesa i tako ostvario pobjedu od čak 5:3.

(Vijesti.ba)


Podijeli ovaj članak