Apple uporedili iPhone 15 Pro sa skupocjenom studijskom opremom u video prezentaciji

PRVA
3 minuta čitanja

Nije tajna da je Apple od lansiranja iPhone 12 pokušavao uvjeriti filmaše da mogu snimiti svoj naredni film pomoću njega. Ali nije to samo Apple. I drugi proizvođači pametnih telefona regrutuju vrhunske redatelje i direktore fotografije (Ridley Scott, Emanuel Lubezki i drugi) kako bi publici pokazali da mogu snimiti pristojan projekat koristeći kamere svojih pametnih telefona.

Ridley Scott je to uradio s minimalnom opremom za osvjetljavanje. Lubezki je to postigao držeći iPhone 12 u rukama bez posebne opreme. Ali sada je Apple napravio veliki korak naprijed tako što je snimio svoju čuvenu prezentaciju sa iPhoneom 15 Pro Max, uparenim s profesionalnom visokokvalitetnom filmskom opremom. Dobro da ih nisu uporedili i po otpornosti na razbijanje.

Svi znaju da Apple ulaže ogromne resurse u svoju prezentaciju, posebno prilikom predstavljanja novih proizvoda. Prezentacija se mora pažljivo izvesti, snimiti i režirati. Na posljednjoj prezentaciji, Apple je zamijenio skupe kamere visokog kvaliteta najnovijim iPhone modelom, što je iPhone 15 Pro Max. Oprema je bila prekomjerna. iPhone je uparen sa kranom koji se koristi u holivudskim produkcijama, plus sofisticiranim stabilizacijskim glavama i skupom rasvjetom, prenosi ymcinema.com.

“Svi prezenteri, lokacije i snimci dronom na događaju snimljeni su pomoću iPhonea 15 Pro Max, koji je preferirani pametni telefon za kreativce i filmaše. Režirao ih je dokumentarni redatelj Brian Oakes”, izjavio je Apple. “S iPhoneom 15 Pro Max uspjeli smo snimiti iste kompleksne kadrove”, objasnio je Oakes. “Nevjerovatno je vidjeti da kvaliteta uređaja koji je tako malen i prenosiv može parirati velikoj kameri od 20.000 dolara.”

- Oglas -

Rečenica koja je izgovorena od strane Apple-a tokom demonstracije sposobnosti kinematografije iPhone 15 Pro Max glasi: “Sve prisutne, lokacije i snimci dronom na događaju su snimani pomoću iPhone 15 Pro Max, preferiranog pametnog telefona za kreativne profesionalce i filmske radnike. Vođeni od strane reditelja dokumentarnih filmova, Briana Oakesa.” I, sigurno, slaba kamera nije jedan od problema s kojima se iPhone 15 suočava.

Ovom demonstracijom Apple je pokazao sposobnost snimanja ključnih trenutaka na njihovim događanjima uz pomoć iPhone 15 Pro Max i dodatne profesionalne opreme, što je impresioniralo mnoge svojim rezultatima. Ovaj pristup je promovisao kvalitetu video sadržaja snimljenog ovim telefonom i njegovu upotrebljivost u filmskoj produkciji.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar