Home Bosna i Hercegovina Biskup Palić čestitao Božić: Bog nas voli iako smo grešnici

Biskup Palić čestitao Božić: Bog nas voli iako smo grešnici

by admin
“Od svih religija na svijetu, kršćanska vjera je jedina koja naviješta da nas Bog toliko voli da je postao jedan od nas. To nije sve. Bog nas toliko voli da je postao čovjekom po svome Sinu Isusu da umre za nas kako bismo bili spašeni od svojih grijeha. To je bit kršćanske vjere”, kazao je biskup.

Na Božić slavimo, dodao je, ulazak Svemogućega Boga u našu ljudsku historiju u liku siromašnog i nemoćnog djeteta.

“To je otajstvo utjelovljenja. Razlog tomu je jednostavno zato što nas Bog voli i iako smo grešnici, dragocjeni smo u Božjim očima, zapravo toliko dragocjeni i vrijedni ljubavi da je on spreman žrtvovati svoga Sina za naše spasenje”, poručio je mostarsko-duvanjski biskup.

Rekao je i kako našem svijetu uvijek prijeti tama.

“Kao globalna zajednica, iz dana u dan uočavamo da se ravnoteža našega okoliša gubi; stabilnost međunarodnog poretka je potkopana nasiljem ratovanja; dobrobit naše braće i sestara ugrožena je raširenom nepravdom, zlim nakanama i sebičnim ponašanjem pojedinaca. Suočavamo se s izazovima ekonomskih poteškoća. Suočavamo se s neizvjesnošću dok nastojimo definisati smjer svoje budućnosti. U takvim životnim okolnostima sa pravom postavljamo pitanje: ‘Gdje se nalazi svjetlo?”, naglasio je biskup Palić.

Istakao je kako slavlje Božića ne bi smjelo ostati puki spomen na prošli događaj.

“Prepoznajmo u Božiću i vlastitu odgovornost. Pozvani smo svojim načinom života biti graditelji mira i povjerenja, nositelji poruke nade i ohrabrenja u svijetu u kojemu živimo”, naglasio je.

Kao glasnici mira, poručio je, zagrlimo svakoga, jer smo i sami u novorođenom Spasitelju zagrljeni Božjom ljubavlju. I molimo ga: “Svemogući, koji si dijete postao, obasjaj naše noći, prodri u našu ravnodušnost i donesi svjetlo”.

“Draga braćo i sestre, svima do kojih dođu ove riječi i svim ljudima dobre volje želim blagoslovljen i radostan Božić i mirom ispunjenu novu 2024. godinu”, rekao je na kraju svoje božićne čestitke mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima