Home Sport Borac savladao Zvijezdu 09: Novi sjajan gol Vukovića

Borac savladao Zvijezdu 09: Novi sjajan gol Vukovića

by admin

U 23. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine sastali su se Borac i Zvijezda 09, a krajnji rezultat je 3:1.

Prvu priliku na utakmica imala je ekipa Zvijezde 09, a u njoj se našao mladi Mulalić koji je šutirao loptu preko gola domaće ekipe. U nastavku su u par navrata pokušali domaćini, u jednom navratu je bio siguran golman Jelovac, a u ostalima je dobro reagovala odbrana gostiju.

Gosti su se našli u dobroj prilici u 25. minuti kada je Vadze dobro centrirao, ali lopt od bloka odlazi u korner. U prvih pola sata igra nije bilo značajniji prilika i mreže su mirovale, piše SC.

Mulalić je u 37. minuti napravio penal, da bi Kvržić u 38. sa bijele tačke donio vodstvo trenutnom lideru na tabeli. Vuković je u 41. minuti pokušao povećati prednost iz slobodnog udarca, ipak golman Jelovac je bio siguran.

Na startu drugog poluvremena Borac preko Vukovića povećava prednost svoje ekipe, tačnije gol je pao u 51. minuti, novi gol sjajnog mladog igrača koji se odlično etablirao u ekipu trenutnog lidera lige. U 59. minuti Kvržić je centrirao s desne strane, Vranješ je pokušao iz teške pozicije,ipak lopta je otišla pored gola.

Tomanović je u 80. minuti uposlio Vadzea koji pogađa u bliži golmanov ugao sa nekoliko metara.  U 82. minuti Jelovac fantastično brani šut Lukića iz neposredne blizine gola.

U 90. minuti Terzić je postavio konačan rezultat u korist svog tima, 3:1.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima