Home Bosna i Hercegovina Brojna okupljanja u većim gradskim centrima povodom Dana nezavisnosti BiH

Brojna okupljanja u većim gradskim centrima povodom Dana nezavisnosti BiH

by admin

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u toku dana očekuju se brojna okupljanja u većim gradskim centrima. Vozači se mole da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila, te da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog održavanja 6. tradicionalnog supermaratona povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas će dolaziti do etapnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka.
Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebno se skreće pažnja na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.
Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.
U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).
Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Na graničnim prijelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.
Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima