Home Sport Carlos Alcaraz potpisao za Juventus!

Carlos Alcaraz potpisao za Juventus!

by admin

Torinska Stara dama platila je blizu 4.000.000 eura Svecima za pozajmicu, dok cifre za potencijalni otkup variraju u zavisnosti od izvora od 40 do 49,5 miliona eura?!

Ovaj potez Juventusa za mnoge predstavlja šok, očekivalo se neko ‘jače’ ime da popuni rupu nastalu uslijed suspenzije Paula Pogbe, ali treba imati na umu da je Cristiano Giuntoli još dok je bio u Napoliju želio ovog momka, nije uspio da ga ‘upeca’, pa ne čudi što je sada iskoristio priliku.

Ništa manji šok ne izaziva ni cijena za pozajmicu, a da ne govorimo o otkupu… Pogotovo što Juve nije baš u sjajnoj finansijskoj situaciji.

Momak zanimljivog nadimka “Charly” ove sezone postigao je četiri gola u Championshipu i namjestio tri, a pošto je tokom dana obavio ljekarske preglede objavljeno je da će nositi broj 26 u novom klubu.

Podsjetimo, Benfica, Inter, Porto, Milan … Svi su oni željeli prošle zime tada 20-godišnjeg vezistu Racinga. Na kraju je u pobijedio Southampton i na četiri i po godine potpisao ugovor sa mladim Argentincem. Platio ga 13.650.000 eura, što je bila druga najveća prodaja u historiji kluba iz Avellanede. Rekorder je Lautaro Martinez kojeg je Inter 2019. kupio za 25.000.000 eura…

Alcaraz je očito prevazišao sadašnju sredinu i Juve želi da ga proba na višem nivou. Crno-bijeli su se zaštitili time što na ljeto neće morati da otkupe njegov ugovor za pomenute astronomske cifre ukoliko ne budu zadovoljni.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima