Četiri milijuna KM ulaganja za jačanje temeljnog kapitala u Naftnim terminalima Federacije d.o.o. Ploče

PRVA
2 minuta čitanja

Vlada Federacije BiH odobrila je sredstva u iznosu od 4.000.000 KM za povećanje kapitala Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče. Odluka je donesena na prijedlog Ministarstva energije, rudarstva i industrije Federacije BiH i unesena u budžet FBiH za 2023. godinu.

Investicija ima za svrhu povećanje temeljnog kapitala u tvrtki Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče. Planira se tehnička i tehnološka obnova infrastrukture, kao i obnova i rekonstrukcija infrastrukture NTF d.o.o. Ploče za 2023. godinu. Vlada FBiH želi tehnički i tehnološki obnoviti terminal te povećati kapital u ovoj tvrtki.

Vlada FBiH je zadužila tvrtku Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo da nadzire namjensko trošenje dodijeljenih sredstava i prati dinamički plan provedbe investicija. Također, dobivena je suglasnost za pokretanje postupka povećanja temeljnog kapitala pred nadležnim sudom za tvrtke Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče.

U skladu s ovom odlukom, Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče dužni su detaljno izvijestiti Vladu Federacije BiH o provedbi aktivnosti iz ove odluke u roku od šest mjeseci. Provedbu odluke nadzirat će federalna ministarstva energije, rudarstva i industrije, te financija, kao i Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče, svatko u okviru svoje nadležnosti.

- Oglas -

Ova odluka će stupiti na snagu sljedeći dan od dana objavljivanja u Službenim novinama FBiH, kako je priopćeno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

S obzirom na važnost Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče za energetski sektor Federacije BiH, ovo ulaganje će imati dugoročne pozitivne učinke na stabilnost i kapacitete terminala. Očekuje se da će modernizacija infrastrukture i povećanje kapitala unaprijediti učinkovitost i konkurentnost ove tvrtke te doprinijeti ukupnom razvoju sektora.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar