Četiri pogotka, tuča na tribinama…

PRVA
2 minuta čitanja

Vidjeli smo dakle čak četiri pogotka, ali prvo poluvrijeme su obilježile i ružne scene na tribinama, gdje su se potukli pristalice dva tima…

Fantastičan pritisak Igmana smo vidjeli u početnim minutama utakmice, kada Velež doslovno nije mogao izaći iz svog kaznenog prostora.

U 10. minuti Čubrilo asistira iz kornera, a niska lopta ide u mrežu zahvaljujući Ramiću za 1:0!

Četiri minute kasnije, Hrkać se bori protiv Ramića u posljednjem trenutku, a u 20. minuti je Bojo bio vrlo sebičan i nije odlučio proigrati nekog od svog suigrača, već je pucao, a lako je to obranio Hadžikić.

- Oglas -

Kazna za domaćine dolazi već u sljedećem napadu. Haskić proigrava Guliashvilija, Gruzijac centrira na drugu vratnicu, a tamo Vehabović iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu za 1:1!

Sredinom poluvremena došlo je do kratkog prekida utakmice zbog nereda na tribinama. Sve je počelo koškanjem navijača dva tima, a onda je bilo i fizičkog sukoba.

Miloš Gigović je bio prisiljen prekinuti utakmicu, dok policija nije intervenirala i uklonila one “najagresivnije” s tribine.

Odmah nakon što je utakmica nastavljena, Velež je došao do vodstva! Guliashvili je pobjegao svojim čuvarima i centrirao, a sjajni Suljić šalje loptu u gol za 1:2!

Ipak, Igman je brzo odgovorio! Ponovno je Čubrilo sudjelovao u napadačkoj akciji. Dodao je do Bešagića, a on zatresa mrežu za 2:2.

Nakon toga je tempo igre opao, i na poluvrijeme se otišlo s tim rezultatom.

(Vijesti.ba / SCSport)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar