Danny Masterson, zvijezda “Ludih sedamdesetih”, osuđen na 30 godina zatvora zbog zlostavljanja

PRVA
2 minuta čitanja

Naslov: Danny Masterson, bivša ikona serije “Lude sedamdesete”, kažnjen sa 30 godina zatvora zbog maltretiranja

Danny Masterson, nekadašnji superstar popularne humoristične serije “Lude sedamdesete”, koja je bila emitirana tijekom razdoblja njegovih zločina, dobiva kaznu od 30 godina zatvora zbog silovanja dviju žena. Glumac, koji broji 47 godina danas, optužen je da je iskoristio svoj status poznatog scijentologa kako bi izbjegao odgovornost.

Nakon prvog suđenja 2022. godine, na kojem porota nije mogla donijeti presudu, Masterson je proglašen krivim u svibnju ove godine na ponovljenom suđenju. Sutkinja Charlaine Olmedo je dopustila žrtvama da iznesu svoje izjave o utjecaju na njih prije izricanja kazne. Nažalost, Mastersonov pravni tim zatražio je novo suđenje, ali taj zahtjev je odbijen.

Tri žene su svjedočile na suđenju o seksualnom uznemiravanju koje su doživjele od strane glumca u njegovom domu u Hollywoodu tijekom 2001. i 2003. godine, u vrijeme vrhunca njegove televizijske slave. Prema njihovim izjavama, Masterson im je dao drogu prije nego što ih je napao.

- Oglas -

Ova kazna protiv Dannyja Mastersona predstavlja još jedan korak prema pravdi za žrtve seksualnog zlostavljanja. Sve više javnih osoba iz svijeta zabave suočava se s optužbama za seksualno uznemiravanje, a ovakve kazne šalju jako snažnu poruku da nitko nije iznad zakona, bez obzira na svoj status ili slavu.

Izvor: NBC News

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar