Ekonomist iz Zagreba uhapšen u Belgiji sa čak 2,7 tona kokaina

PRVA
1 minuta čitanja

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhvatila je 36-godišnjeg Zagrepčanina T.Š., inače magistra ekonomije koji je u Hrvatskoj vodio više firmi, zbog sumnje da je s još nekoliko pojedinaca različitog državljanstva prevezao pošiljku od 2,7 tona kokaina u tu zemlju, izvještavaju hrvatski mediji.

Prilikom pretresa skladišta, zaplijenjen je kokain koji je bio upakiran u vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prethodno bio primljen na terminalu luke u Antverpenu.

Droga je oduzeta, a svi uhapšeni, njih dvadesetak, su zadržani, a belgijsko tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv njih.

Ovo je najveća pojedinačna zapljena kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskog državljanina.

- Oglas -

Zajedno s T.Š., uhapšeni su državljani Belgije, Holandije, Jermenije, Litvanije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija nije otkrila pod kojim su okolnostima ova raznolika grupa ljudi se sastala.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim upala u skladište, gdje su na istovaru droge pronašli 11 muškaraca i jednog maloljetnika, uključujući i T.Š.

Inače, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikada nije bila optužena ni za krivično ni za prekršajno djelo, već je upravljao ili posjedovao nekoliko manjih firmi, a u mladim godinama je uspješno igrao mali fudbal i sudjelovao na nekoliko turnira.

(Vijesti.ba)

 

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar