Gračanica domaćin internacionalne izložbe Grapos-expo 2023. sa brojnim učesnicima iz okruženja

PRVA
2 minuta čitanja

Dvanaesti Internacionalni sajam preduzetništva Grapos-expo 2023. će biti otvoren u srijedu, 20. septembra, u Gračanici, a očekuje se prisustvo velikog broja učesnika iz domaćih i stranih firmi.

Izložba, koja će obuhvatiti impozantnih 18.000 kvadratnih metara, će uglavnom biti fokusirana na izlaganje. Gradonačelnik Gračanice, Nusret Helić, i predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika, Mirsad Helić, su predstavili detalje ovog značajnog događaja na nedavno održanoj konferenciji za novinare.

“Očekujemo da će ovogodišnja izložba biti veoma uspješna. Imamo učesnike iz pet država koji će se pridružiti domaćim kompanijama u promovisanju svojih proizvoda i usluga. Posebno smo ponosni na brojne učesnike iz metalne industrije, industrije hemije i nemetala, prerade plastike, drvne industrije i građevinarstva”, naglasio je gradonačelnik Helić.

Među izlagačima će biti i mnogo inovativnih kompanija visoke tehnologije, kao i mali preduzetnici i poslovi. Pored tradicionalnih štandova, posjetioci će moći prisustvovati različitim poslovnim forumima i panelima, gdje će biti predstavljeni projekti poput “Dijaspora invest”, “Impakt”, Tehnološki centar MSŠ, Zelena agenda – energetska tranzicija i drugi.

- Oglas -

Organizatori izložbe očekuju da će događaj privući veliku pažnju javnosti i podstaknuti razvoj poslovanja i saradnje među kompanijama. Ova izložba predstavlja izvrsnu priliku za učesnike da se upoznaju sa najnovijim trendovima i inovacijama u svojoj industriji, kao i da prošire svoju mrežu poslovnih kontakata.

Dvanaesti Internacionalni sajam preduzetništva Grapos-expo 2023. predstavlja bitan događaj za ekonomiju regiona. Očekuje se prisustvo velikog broja posjetilaca i doprinos povećanju konkurentnosti srpske privrede na međunarodnom tržištu.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar