Greška koja može skupo da vas košta: Ovaj uređaj nikad ne uključite u u produžni kabl

PRVA
2 minuta čitanja

Naime, upozorenja ovih dana odnose se na pravilno rukovanje sa grijnim tijelima, jer je veliki procenat požara koji upravo izbijaju zbog loše upotrebe ovih kućnih aparata.

Statistički, grijalice su drugi po redu uzrok požara što nas mnoge ostavlja bez komentara s obzirom da se veliki broj nas grije uz pomoć njih. Kada se grijalice nepravilno koriste lako mogu da postanu najgora noćna mora vatrogasaca.

Stručnjaci napominju da kada su grijalice uzrok požara najčešće je došlo do toga zbog upotrebe produžnog kabla u koji se ona uključuje. Nije svaki produžni kabel sposoban da podrži različitu električnu snagu aparata koji se u njega uključuju uglavnom istovremeno.

Nikada ne ostavljajte grijalicu uključenu bez nadzora.

- Oglas -

Nemojte da spavate dok vam grijalica radi.

Držite grijalicu udaljenu od namještaja, ćebadi, odjeće i zavjesa najmanje jedan metar.

Umjesto da pribjegavate opasnim načinima zagrijevanja kuće, posvetite malo pažnje sprečavanju izlaska temperature iz vašeg doma. Nabavite trake za prozore i vrata ili neke štitnike koje ćete držati toplotu unutra i spriječiće duvanje ispod vrata. Možete da koristite i foliju za pakovanje sa mjehurićima koju ćete staviti na vaše prozore, prenosi Espreso

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar