Hotel u Rudom otvara svoja vrata ponovno nakon pet godina

PRVA
2 minuta čitanja

Hotel Comsar u Rudom, koji je u vlasništvu Elektroprivrede Republike Srpske, krenuo je s radom 4. septembra. Ova informacija je obradovala lokalno stanovništvo, budući da je hotel bio zatvoren od novembra 2018. zbog akumuliranja gubitaka.

Hotel Comsar je otvoren 2014., ali se brzo suočio s financijskim problemima. Elektroprivreda Republike Srpske je prošle godine odlučila kupiti ovaj hotel od ruskog poduzetnika Rašida Serdarova za iznos od 2,25 miliona maraka preko svoje podružnice Hidroelektrane na Drini. Osim hotela, Elektroprivreda je također preuzela i projekt hidroelektrane Mrsovo, koji je bio u vlasništvu Serdarovljeve tvrtke Comsar Energy Hidro.

Projekt hidroelektrane Mrsovo nedavno je službeno započeo, a hotel Comsar je trebao biti smještaj za radnike angažirane na izgradnji ove hidroelektrane. Međutim, zbog nedovoljnog razvoja poslova ruskog poduzetnika, radnici nisu bili smješteni u hotelu. Ipak, nadamo se da će se situacija popraviti i da će hotel biti pun gostiju koji dolaze zbog drugih poslovnih aktivnosti u regiji.

Hotel Comsar nudi 26 soba i tri apartmana, kao i restoran koji bi trebao početi s radom danas. Ovaj hotel ima povoljnu lokaciju u Rudomu i pružat će usluge gostima koji dolaze u ovo područje zbog posla ili turizma.

- Oglas -

Elektroprivreda Republike Srpske uložila je značajna sredstva u kupovinu hotela Comsar i preuzimanje projekta hidroelektrane Mrsovo. Očekuje se da će ove investicije imati pozitivan utjecaj na lokalno gospodarstvo i stvoriti nove mogućnosti zapošljavanja. Nadamo se da će hotel Comsar ponovno postati popularan i privući veliki broj gostiju u narednom razdoblju.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar