Hrnjić pohvalio Sajam šljive kao izvrsno mjesto za stjecanje znanja i ostvarivanje novih poslovnih prilika

PRVA
3 minuta čitanja

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić izjavio je danas na otvaranju jubilarnog 50. Sajma šljive u Gradačcu kako se tu osjeća kao domaćin s obzirom na to da je nekoliko godina i sam bio izlagač na Sajmu.

Svjestan je značaja koji ovaj sajam pruža izlagačima, kao i značaja svake medalje i nagrade koju privrednici osvoje na ovom sajmu. Ministar Hrnjić ističe da je izlaganje na sajmu u Gradačcu čast i referenca, te da je to nastojanje kompanija da unaprijede svoje procese. Kao resorno ministarstvo, nastojat će pružiti podršku s ciljem da se unaprjeđuje ovaj sajam, ali i podršku našim poljoprivrednim proizvođačima.

Vlada Federacije BiH i Ministarstvo aktivno podržavaju razvoj poljoprivrede kroz različite programe poticaja i stručnu podršku poljoprivrednicima, ali i kroz podršku organizaciji sajamskih aktivnosti. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije svojom važnom ulogom u promoviranju poljoprivrednih proizvoda, podizanju svijesti o njihovoj kvaliteti i stvaranju povoljnog okruženja za trgovinu i poslovne mogućnosti, iznimno bitno doprinosi razvoju poljoprivrede.

Ministar Hrnjić izražava svoje uvjerenje kako će rukovodstvo Sajma i u budućnosti nastaviti razvijati ovaj Sajam i pretvoriti ga u jedan od nezaobilaznih događaja u jugoistočnoj Europi kada je u pitanju prezentacija poljoprivredne proizvodnje. On poziva sve sudionike Sajma šljive da iskoriste ovo vrijeme za razmjenu znanja, umrežavanje i pronalaženje novih poslovnih prilika. Ministar Hrnjić također želi da ovaj sajam bude snažan poticaj za daljnji razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

- Oglas -

Jubilarni 50. Sajam šljive pruža jedinstvenu priliku okupljanja poljoprivrednih proizvođača, stručnjaka, udruženja, institucija i poslovnih partnera, kako bi razmijenili iskustva, upoznali se s najnovijim trendovima i tehnologijama te ostvarili poslovne kontakte. Sajam, osim što promovira šljivu, ima širi utjecaj na cjelokupnu poljoprivrednu industriju u Federaciji BiH, ali i pozitivan utjecaj na ruralni razvoj, potičući lokalno stanovništvo da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Sajam pruža platformu za promociju i prodaju poljoprivrednih proizvoda, omogućujući poljoprivrednim proizvođačima povećanje vidljivosti svojih proizvoda i razvijanje dugoročnih poslovnih veza.

Ministar Hrnjić je zajedno s premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem, ministrom poljoprivrede Tuzlanskog kantona Fedahijom Ahmetovićem i gradonačelnikom Gradačca, Edisom Dervišagićem otvorio ovogodišnji jubilarni 50. Sajam šljive.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar