Ističe rok za apliciranje za podršku u Resornom ministarstvu RS

PRVA
1 minuta čitanja

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske nedavno je objavilo da je danas zadnji dan za predaju zahtjeva za subvencije za povećanje plaća zaposlenicima. Ove subvencije su namijenjene poslovnim subjektima koji su već isplatili povećane plaće u prvom polugodištu ove godine, u usporedbi s prosincem prošle godine.

Prema priopćenju Ministarstva, preko 850 zahtjeva je predano elektronskim putem, dok je još 540 zahtjeva dostavljeno u pisanom obliku. Zahtjevi se predaju putem aplikacije “e-podsticaj” na službenoj stranici Ministarstva privrede i preduzetništva.

Nakon uspješne elektronske predaje zahtjeva, poslovni subjekti moraju predati isti zahtjev s dodijeljenim barkodom Ministarstvu privrede i preduzetništva.

Ministarstvo je uputilo podsjetnik da je danas zadnji dan za podnošenje elektronskih i pismenih zahtjeva. Posebno su pozvali poslovne subjekte koji su već predali elektronski zahtjev da dostave pismeni zahtjev u određenom roku.

- Oglas -

Ova mjera poticanja povećanja plaća zaposlenicima ima za cilj jačanje gospodarskog sektora i osiguranje pravednijih uvjeta za zaposlene. Očekuje se da će ova inicijativa pomoći u rastu domaće privrede i poboljšanju ekonomskih pokazatelja.

Spomenuto Ministarstvo redovno provodi različite programe i poticaje s ciljem podrške i unaprjeđenja poduzetništva i gospodarstva u Republici Srpskoj.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar