Istraživanje jednog sastojka koji će ojačati vašu kafu i unaprijediti probavu

PRVA
2 minuta čitanja

Veliki broj ljudi diljem cijelog svijeta započinje svoj dan s jednom šalicom kave, kako bi se osvježili i dobili potrebnu energiju za nadolazeće aktivnosti. No, stručnjaci su otkrili jednostavan trik kako pretvoriti ovaj napitak u nešto zdravije za probavu.

Američki gastroenterolog Joseph Salhab iz Davenporta otkriva da polifenoli sadržani u kafi mogu hraniti korisne bakterije u probavnom sustavu, potičući njihov rast i aktivnost. Nadalje, polifenoli mogu pomoći ograničiti rast “loših” bakterija koje mogu negativno utjecati na probavni sustav.

Kako biste iskoristili sve ove blagodati, preporučuje se dodavanje žlice kakao praha u šalicu kave. I kava i kakao imaju posebne prednosti za probavu.

Preporučeni unos kakaovih vlakana za odrasle osobe je između 25 i 38 grama dnevno. Lako to možete postići dodavanjem jedne ili dvije žličice kakaa u prahu u šalicu kave. Osim što će ova kombinacija poboljšati okus kave, pružit će vam i potrebna vlakna za zdrav probavni sustav.

- Oglas -

Važno je napomenuti da konzumiranje kave na prazan želudac može izazvati lučenje želučane kiseline i bolove u trbuhu. Stoga, preporučuje se prvo nešto pojesti, a nakon toga popiti šalicu kave obogaćenu kakao prahom.

Kada dodate kakao prah u svoju jutarnju kavu, pružate dodatnu potporu i hranu za vaš probavni sustav. Osim toga, možete prilagoditi kombinaciju kave i kakaa prema svom ukusu, kako biste uživali u ovoj zdravijoj verziji najomiljenijeg napitka.

Važno je napomenuti da umjerena konzumacija kave i kakaa u skladu je s uravnoteženim načinom života. Bez obzira na zdravstvene prednosti ovih sastojaka, pretjerana konzumacija ili kombinacija s drugim tvarima koje mogu negativno utjecati na probavu mogu izazvati probleme. Stoga je uvijek važno paziti na umjerenost i uravnoteženost u prehrani.

Ukratko, dodavanje kakao praha u šalicu kave može učiniti vaše jutarnje piće zdravijim za probavu. Ovo jednostavno i ukusno rješenje može pomoći u poticanju rasta korisnih bakterija i ograničavanju rasta “loših” bakterija u probavnom sustavu. Uživajte u okusu ove kombinacije kave i kakaa, ali također u poboljšanju zdravlja vaše probave.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar