Iznimno veče na Trgu Susan Sontag: “Glumci iznenadili publiku svojim izvedbama popularnih hitova”

PRVA
2 minuta čitanja

Večeras je na kazališnom Trgu Susan Sontag u Sarajevu održan impresivan koncert “Glumci interpretiraju hitove”. Pod muzičkim vođstvom Lejle Jusić, uz pratnju Sarajevske filharmonije koju je dirigirao maestro Emir Mejremić, glumci su izveli nekoliko najpopularnijih glazbenih hitova.

Na programu su bili brojni hitovi poput “Sunčano ili oblačno”, “Prazne stolice na praznim stolovima”, “Iznad duge”, “Manijak”, “Mama Mia” i “Predstava mora se nastaviti”. Sarajevska publika imala je priliku uživati u izvedbi talentiranih glumica i glumaca, među kojima su se istaknuli Jasna Žalica, Feđa Štukan, Vedrana Božinović, Džana Pinjo, Ermin Bravo, Mario Drmač, Dženita Imamović-Omerović, Merima Lepić-Redžepović, Mona Muratović, Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Sanjin Arnautović, Sara Seksan i Hana Zrno.

Ovaj koncert je dio programa Narodnog kazališta Sarajevo pod nazivom “Kultura na ulicama!”. Ovaj multimedijski projekt ima za cilj približiti umjetnost i kulturu široj publici. Održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, u suradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekt “Kultura na ulicama!” prikazuje različite oblike umjetničkog izražavanja prisutne u produkciji Narodnog kazališta Sarajevo. Kroz angažman profesionalnih umjetnika i izuzetan program i izvedbu, ovaj projekt ima za cilj približiti kulturu i umjetnost građanima.

- Oglas -

Koncert “Glumci interpretiraju hitove” bio je samo jedan od događaja unutar ovog projekta, a publika je imala priliku uživati u nezaboravnom glazbenom spektaklu. Sarajevska filharmonija pružila je vrhunsku izvedbu, a glumci su svojim talentom osvojili srca prisutnih.

Ovaj impresivan koncert donio je magiju glazbe na kazališni Trg Susan Sontag, dok je atmosferu upotpunila prekrasna večernja svjetlost i sarajevska publika koja je uživala u svakom trenutku. Ova glazbena poslastica definitivno će dugo ostati u sjećanju svih prisutnih.

Izvor: Faktor

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar