Izuzetno korisno za sve: Ovako možete pregledati tuđi Instagram story, i to tajno

PRVA
2 minuta čitanja

Bez ulaska u razloge zbog kojih bi netko želio tajno pregledati story objavu na Instagram platformi, ali ako želite baš to učiniti, ovo je način da to bezbedno uradite, a da ne otkrijete svoj identitet u procesu.

Kao što je poznato, Instagram uvijek obaveštava svoje korisnike o tome ko je gledao njihovu objavljenu story, ali postoje trikovi koje možete primijeniti kako biste ostali tajni, a pritom izbjegli otkrivanje.

Instagram automatski učitava određen broj storija i objavljuje ih prije nego što ih uopšte otvorite. Da biste tajno pregledali nečiji story, potrebno je, dok ste u Instagram aplikaciji, isključiti internet vezu povlačenjem s vrha telefona i aktiviranjem Airplane mode načina rada, prenosi Smartlife.story.hr.

Ovaj trik je provjeren i efikasan, ali budući da aplikacija i dalje pamti da ste pregledali nečiji story, što je vidljivo ako prisilno zatvorite aplikaciju, ponovno uključite internet i ponovno je pokrenete, nije izvjesno da Instagram kasnije neće uvesti promjene koje će obavijestiti osobu da ste se među onima koji su pregledali story. Ovaj način koristite s određenim rizikom.

- Oglas -

Prema mnogima, najsigurniji način tajnog pregleda Instagram story objava je korištenje usluge Inflact. 

Nakon što posjetite stranicu, trebate otići na Tools > Profiles > Stories Viewer, a zatim u polje za pretragu upisati tačno ime profila, s prefiksom “@”. Nakon toga, Inflact će vam prikazati traženu story objavu (ili više objava), a ostajete anonimni. Čak vam se nudi mogućnost preuzimanja fotografije na vaš uređaj. Nema potrebe za prijavom, sve funkcioniše jednostavno.

Također možete pregledati nečiji profil tako što posjetite Viewer za Instagram umjesto Stories Viewer. Nećete moći vidjeti story objave niti objave na profilu ako je tražena osoba zaključala svoj profil.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar