in ,

Jamie Lee Curtis prvi put nominirana za Oscara u 64. godini, a njezina reakcija je neprocjenjiva

Nakon desetljeća osvajanja publike svojim dinamičnim izvedbama, Jamie Lee Curtis konačno je zaslužila priznanje koje zaslužuje svojom prvom nominacijom za Oscara za najbolju sporednu glumicu. Poznata po svojim kultnim ulogama u filmovima kao što su Halloween i Knives Out, Curtis je dosljedno pružala izvanredne izvedbe tijekom svoje slavne karijere. Vjerujemo da je to bila zaslužena nominacija.

Curtisova karijera započela je kasnih 1970-ih s njezinom probojnom ulogom u horor klasiku Halloween.

Mary Evans/AF Archive/Graham Whitby Boot/East News

Od tada, Jamie je glumila u nizu različitih filmova, pokazujući svoju sposobnost da se učinkovito uhvati u koštac s različitim likovima i žanrovima. Od komedija poput Trading Places i A Fish Called Wanda do drama poput True Lies i Freaky Friday, Jamie Lee Curtis opetovano je dokazala da je sila s kojom se u Hollywoodu mora računati.

Iako ju je Akademija možda previdjela, Jamie Lee Curtis dobila je priznanje od drugih organizacija koje dodjeljuju nagrade.

MICHAEL TRAN/AFP/East News

Jedna od njezinih najznačajnijih nagrada bila je nagrada BAFTA za najbolju sporednu glumicu 1984. koju je osvojila za ulogu u filmu Trading Places. Ova je nagrada bila velika prekretnica i označila je prekretnicu u njezinoj karijeri, prepoznajući njezin izniman talent i domet kao glumice. Osim toga, dobila je nominacije za Zlatni globus za svoje izvedbe u filmovima A Fish Called Wanda i True Lies.

Također je nagrađena SAG nagradama za svoje izvedbe u filmovima True Lies i Everything Everywhere All at Once. I, kao priznanje za njezin doprinos industriji zabave, počašćena je zvijezdom na Hollywood Walk of Fame 1998.

Ove je godine Jamie Lee Curtis konačno nominirana za najbolju sporednu glumicu za svoju izvedbu u filmu Everything Everywhere All Once.

© Everything Everywhere All at Once / AGBO and co-producers, © Everything Everywhere All at Once / AGBO and co-producers

24. Januara 2023. Jamie je dočekala iznenađenje života kada je saznala da je nominirana za svog prvog Oscara! I recimo samo da je njezina reakcija bila ništa drugo do čista radost i uzbuđenje. Jamie je na svom Instagramu napisala: “OVAKO IZGLEDA IZNENAĐENJE!” i podijelila neke dragocjene slike iz posebnog trenutka koji je zabilježila njezina draga prijateljica i Oscarom nagrađena producentica Debbie Oppenheimer.

© jamieleecurtis / Instagram

Bio je to trenutak ispunjen emocijama dok su dvije prijateljice zajedno gledale najave, baš kao što je Curtis učinio za Oppenheimera godine kada je osvojila svog Oscara. I kako je Curtisovo ime prozvano, soba je odjeknula od suza i velikog zagrljaja njezina supruga.

© jamieleecurtis / Instagram

No, slavlje tu nije prestalo, jer je kolegica iz Curtisovog Everything Everywhere All at Once Stephanie Hsu također nominirana u istoj kategoriji. Film je dobio impresivnih 11 nominacija, uključujući najbolji film, najbolju glumicu (Michelle Yeoh) i najboljeg sporednog glumca (Ke Huy Quan).

Sa sigurnošću se može reći da je ovo bio trenutak koji će Curtis i Oppenheimer zauvijek njegovati, a jasno je da su Curtisov naporan rad i talent konačno prepoznati na najveličanstveniji način. Dakle, podignimo čašu za Jamie Lee Curtis i njezinu povijesnu nominaciju za Oscara!

© jamieleecurtis / Instagram


Šta mislite o ovom članku?

20 loše odrađenih poslova koje su ljudi nevjerojatno zabrljali, ima urnebesnih primjera

15+ fotografija vragolastih životinja nakon kojih se nećete moći prestati smiješiti