Jennifer Aniston otkriva nevjerojatnu prijetnju koja je mogla uništiti kultnu seriju “Prijatelji”

PRVA
2 minuta čitanja

Glumica Jennifer Aniston je nedavno otkrila da su razlike u plaćama gotovo uništile glumačku postavu popularne serije “Prijatelji”. Naime, tijekom druge sezone serije, Jennifer i njezin kolega David Schwimmer primili su veću plaću od ostalih članova glumačke postave.

No, osjećajući se loše zbog ove situacije, Aniston i Schwimmer su se odlučili izboriti za jednakost u plaćama među svim šest glavnih glumaca. Upravo su oni smanjili vlastite plaće kako bi osigurali da svi budu ravnopravno plaćeni.

“Da se to nije dogodilo, uništilo bi nas. Poenta je u tome da smo svi radili jednak posao i da svi zaslužujemo biti jednako plaćeni za to. Ne bih se dobro osjećala da sam išla na posao znajući da netko dobiva manji iznos od mene”, izjavila je Jennifer Aniston za Wall Street Journal.

Zanimljivo je napomenuti da su glavne zvijezde serije “Prijatelji” zaradile 40 milijuna dolara tijekom devete i desete sezone, kada se zbroje sve epizode tih sezona. Navodno su zvijezde zarađivale milijun dolara po epizodi tijekom emitiranja finalne epizode u svibnju 2004. godine.

- Oglas -

Ova izjava Jennifer Aniston ukazuje na važnost jednakosti u plaćama između muških i ženskih glumaca. Iako smo svjedoci sve većeg napretka u borbi za ravnopravnost, još uvijek postoje situacije u kojima se žene plaćaju manje od muških kolega za isti posao. Odluka Jennifer Aniston i Davida Schwimmera da se izbore za jednakost u plaćama predstavlja hrabri korak prema ispravljanju tih nejednakosti.

Izvor: Faktor/24.sata.hr

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar