Jeste li isprobali: Napitak od gljiva – nevjerojatni beneficiji koje donosi?

PRVA
3 minuta čitanja

Ako ste osoba koja ne može započeti dan bez kave, onda razumijete važnost dobrog napitka. Slično razmišlja i Jaime Stathis, koja se odlučila na mali zdravstveni eksperiment – prešla je na napitak od gljiva.

Kava od gljiva navodno ima više beneficija od obične, posebno je učinkovita u fokusiranju, a klinika Cleveland objavila je niz potencijalnih prednosti njenog konzumiranja. To uključuje poboljšani san, smanjenje stresa i upala, jači imunološki sustav i poboljšanu memoriju.

Neki tipovi gljiva smatraju se dijelom skupine “adaptogenih” tvari, spojeva koji tijelu pomažu da se prilagode stresu.

Ako ste ljubitelj kave poput mene i zanima vas kava s gljivama, evo odgovora na osnovno pitanje: Da, postoji prava kava s gljivama. Koriste se gljive lavlje grive i chaga, koje se dodaju samoj kavi. Kava je iz Hondurasa i prži se kako bi se naglasile note čokolade i orašastih plodova. Bila sam olakšana kad sam saznala da se ne radi o sušenju gljiva, mljevenju i filtriranju. Ako niste veliki ljubitelj gljiva, vrlo je vjerojatno da će vam se svidjeti okus kave s gljivama – komentirala je Stathis za The Healthy.

- Oglas -

Kava od gljiva sadrži ekstrakte gljiva lavlje grive i chaga.

Kofein ne djeluje na sve nas jednako, ali mnogi ga doživljavaju kao stimulans. Stathis također ima ADHD, a kava joj pomaže u svakodnevnom funkcioniranju.

Utjecaj svakodnevnog pijenja kave od gljiva nakon sedam dana bio je značajan – osjećaj budnosti se javlja kao i kod klasične kave, ali tijelo ne traži dodatnu dozu kao kod obične kave. Kava od gljiva pomaže tijelu da se uspostavi ravnoteža i prilagodi stresnim situacijama. Fokus je bolji, energija je uravnotežena.

Ono što me oduševilo je da mi se uvijek činilo da želim još šalice kave, ali gljive su dodale ono što mi je zaista trebalo za fokus. Jedna šalica mi je bila dovoljna – izjavila je Jaime.

BreAnna Guan, ND, prirodni liječnik iz Bostona, cijeni gljive zbog raznih beneficija, od podizanja imuniteta do poboljšanja kognitivnih i fizičkih sposobnosti.

Toplo preporučujem redovitu dnevnu konzumaciju gljiva za zdravlje imuniteta, a ljekovite gljive poput chage i reishija imaju jedinstvene prednosti koje su sjajne ako želite poboljšati fokus na svakodnevnim zadacima – zaključuje Stathis.

Izvor: Faktor/The Healthy

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar