Ključna razlika u godinama za uspješnu ljubavnu vezu

PRVA
3 minuta čitanja

Mladi i stari parovi: Kolika je razlika u godinama prihvatljiva?

Trend veza i brakova između starijih muškaraca i mlađih žena postao je sve popularniji u posljednjim godinama. Glumci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro su samo neki od primjera poznatih ličnosti koje su postale glavne teme širom svijeta zbog svojih veza sa značajno mlađim partnerkama.

Leonardo DiCaprio, koji je poznat po tome da ne izlazi sa ženama mlađim od 25 godina, privukao je pažnju javnosti zbog svojih veza sa mlađim djevojkama. Slično tome, Robert De Niro nedavno je dobio dijete sa djevojkom Tiffany Chen, koja ima 45 godina, dok on sam ima 80 godina.

Osim toga, francuski predsjednik Emmanuel Macron također je privukao pažnju medija zbog svoje veze sa mlađom suprugom. Macron ima 45 godina, dok je Brigitte Trogneux starija 25 godina.

- Oglas -

Koncept zabavljanja ili braka sa osobom koja je mnogo mlađa ili starija od nas i dalje izaziva kontroverze. Iako uvijek postoje iznimke, istraživanje koje je proveo Univerzitet Emory u Atlanti tvrdi da određene razlike u godinama mogu predstavljati problem u vezi. Što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da će veza završiti prekidom.

Anketa provedena na 3.000 ispitanika pokazala je da parovi sa pet godina razlike imaju 18 posto veću vjerovatnoću da će prekinuti u odnosu na parove istih godina. Trenutak kada razlika u godinama iznosi 10 godina, ta brojka skoči na 39 posto. Za parove sa razlikom od 20 godina, istraživanje predviđa 95 posto vjerovatnoće da će prekinuti.

Postavlja se pitanje kolika je idealna razlika u godinama za uspješnu vezu. Prema istraživanju, parovi sa samo godinu dana razlike imaju najmanje šanse za prekid, odnosno samo tri posto.

Ovi podaci upućuju na to da su manje razlike u godinama povezane sa većom vjerovatnoćom uspješne veze ili braka. Međutim, važno je napomenuti da postoje mnogi faktori koji mogu utjecati na trajanje odnosa, a da ne zavise nužno od razlike u godinama partnera.

Kao što smo vidjeli, društvo i dalje gleda sa znatiželjom na veze sa velikom razlikom u godinama. Bez obzira na to, najvažnije je da su obje strane u vezi sretne i zadovoljne, bez obzira na dobnu razliku. Sreća i ljubav ne poznaju granice, pa tako ni granice godina.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar