Košarac okuplja Srbe iz institucija BiH: Razgovor o povlačenju

PRVA
2 minuta čitanja

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Staša Košarac izjavio je da će, ukoliko Kristijan Šmit nastavi s izazivanjem, pozvati srpske predstavnike da se povuku iz rada u institucijama BiH.

U 10.00 sati danas je u Istočnom Sarajevu zakazan sastanak s srpskim predstavnicima na nivou Vijeća ministara.

– Otvoreno ćemo razgovarati o ovoj mogućnosti, izjavio je Košarac.

Smatra da nema svrhe da i dalje ostanu u institucijama BiH ako se nastavi napadati na Republiku Srpsku, njenog predsjednika i institucije, kao i sa kršenjem Ustava i Dejtonskog sporazuma.

- Oglas -

On je istaknuo da Schmidt nema pravo niti legitimitet govoriti išta o Republici Srpskoj, njenom rukovodstvu i institucijama.

– Neka uzurpator Schmidt konačno shvati – neka prestane provocirati nas! Srpska vas neće! Niste dobrodošli! Nećemo nasjesti na provokacije nepoštenog stranca koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik – napisao je Košarac u objavi na Instagramu.

On je naveo da RS ima legalne i legitimne institucije, demokratske kapacitete u odlučivanju i uvijek djeluje u skladu s Ustavom i Dejtonskim sporazumom, te da građani Republike Srpske podržavaju predsjednika Republike Milorada Dodika i njegovu politiku u zaštiti Srpske.

– Nikada nećemo pristati na to da nam manipulator Schmidt kroji pravila. S kojim pravom se on usudio napasti institucije Republike Srpske i njen vlasništvo koje želi preuzeti? S kojim pravom bi taj neuspješnik Šmit trebao mijenjati volju birača u Srpskoj?! Jedino što Šmit uspijeva jest da dodatno otežava odnose u BiH. Njegov bahati, podli i bezobrazni postupci moraju odmah prestati! – izjavio je Košarac.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar