Kultna Star Wars igra prilagođena modernim standardima: Nove avanture uključene

PRVA
3 minuta čitanja

Remasterovana verzija klasike Star Wars: Dark Forces biće dostupna ove godine za različite gaming platforme. Nightdive Studios su najavili da će se remasterirano izdanje ove popularne igre iz 1995. godine bazirati na njihovom KEX engineu i podržavati 4K rezoluciju i glatkih 120 frejmova u sekundi. Pored toga, dodani će biti trofeji, achievmenti i podrška za moderne gamepade, što će omogućiti igračima jedinstveno iskustvo igranja ovog Star Wars FPS klasika.

Ova remasterovana verzija bit će dostupna za PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i PC. Trailer koji je objavljen otkriva detalje o novim vizualnim i tehničkim poboljšanjima koja će biti prisutna u igri. Očekuje se da će ova remasterovana verzija privući kako stare fanove koji se prisjećaju ovog kultnog naslova, tako i nove igrače koji do sada nisu imali priliku da se upuste u avanture Dark Forces univerzuma.

Star Wars: Dark Forces je FPS igra koja se prvi put pojavila 1995. godine, nakon čega je stekla status kultnog naslova među fanovima franšize. U ovoj igri, igrači preuzimaju kontrolu nad Kyle Katarnom, elitnim vojnim specijalistom koji se pridružuje pobunjeničkom pokretu protiv zle Galaktičke Imperije. S obzirom na popularnost Star Wars franšize i veliki broj fanova, remasterovana verzija ove igre sigurno će izazvati veliko interesovanje, tako da se mnogi sa nestrpljenjem iščekuju izlazak ovog naslova ove godine.

Uz remasterovanu verziju Dark Forces, očekuju se i drugi Star Wars naslovi u bliskoj budućnosti. Među njima je i Star Wars: Jedi Academy, koji će takođe biti remasterizovan za moderne gaming platforme. Sa obnavljanjem ovih klasika, fanovi će imati priliku da ponovo dožive ova nezaboravna iskustva i uživaju u avanturama omiljenih junaka Star Wars svemira.

- Oglas -

Poznato je da Star Wars franchise ima veliku bazu fanova širom svijeta, koji s nestrpljenjem iščekuju svaku novu igru ili film iz ove popularne serije. Odluka Nightdive Studiosa da remasteruje Dark Forces je odličan potez, jer će donijeti nostalgično iskustvo za stare fanove, ali i privući nove igrače koji će imati priliku da iskuse jedan od najpoznatijih FPS naslova inspirisanih Star Wars svemirom.

Svi koji su zainteresovani za remasterovanu verziju Star Wars: Dark Forces mogu biti sigurni da će dobiti vrhunsku grafičku i tehničku izvedbu koja će pružiti potpuno novo iskustvo igranja. Sa podrškom za moderne gaming platforme i dodatnim funkcijama poput trofeja i achievmenta, ova igra će sigurno oduševiti i zadovoljiti sve ljubitelje Star Wars franšize.

Ukratko, remasterovana verzija Star Wars: Dark Forces donosi klasiku iz prošlosti u moderne gaming platforme. Sa poboljšanom grafikom, tehničkim unapređenjima i podrškom za moderne gamepade, ova igra će privući kako stare fanove, tako i nove igrače. Svi koji su zainteresovani mogu se radovati izlasku ove igre kasnije ove godine i iskusiti čari Star Wars svemira kroz avanture Kyle Katarna i njegovih borbi protiv Galaktičke Imperije.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar