Lana Pudar izlazi na Svjetskom juniorskom prvenstvu

PRVA
0 minuta čitanja

Vođa bh. tima je Damir Đedović, instruktori su Goran Grahovac i Evelin Avdić, a fizioterapeut je Miodrag Ranđelović, objavljeno je iz PK “Orka”.

Ovosezonska trostruka juniorska šampionka i evropska rekorderka će imati svoj prvi pojavljivanje u utorak, 5. septembra u kvalifikacijama za disciplinu 200m delfin. Osim ove discipline, Lana će sudjelovati u disciplinama 50 i 100m delfin koje su na rasporedu u srijedu, četvrtak, petak i subotu.

Prema riječima Damira Đedovića, nakon vrlo zahtjevnog perioda priprema i takmičenja koje je Lana imala iza sebe, ekipa putuje na ovo prvenstvo iz opuštenijeg tempa treninga jer su nakon učešća na juniorskom prvenstvu Evrope u Beogradu i posljednjeg takmičenja na svjetskom seniorskom prvenstvu u Japanu prije otprilike mjesec dana, morali usporiti tempo i ritam treninga.

- Oglas -

Kako je dodao Đedović, termin ove manifestacije je vrlo nezgodan jer se “gotovo poklapa sa početkom nove plivačke sezone”, zbog čega su pripreme za ovo prvenstvo donekle specifične i drugačije u odnosu na prethodni period.

Posljednjih mjesec dana Lana je sa svojom ekipom provela u plivačkom kampu “High performance center Sierra Nevada” u Španjolskoj gdje su, kako su izjavili iz Lana's tima, najviše radili na oporavku i tehničkim aspektima treninga.

Đedović je također istakao da su prošle godine propustili svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održalo u Limi (Peru) otprilike u istom terminu zbog veoma dugog i napornog sezone, ali je Lana ove godine imala veliku želju da se takmiči na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu i jako je motivisana da predstavi sebe u dobrom svjetlu u Izraelu.

“Nadamo se da će naša zastava i ovog puta biti podignuta na postolju za pobjednike i da će nas i ovog puta obradovati odlični rezultati. U neku ruku, očekujemo to”, navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar