Meta zabranila upotrebu svojih AI alata u političkom marketingu

PRVA
1 minuta čitanja

Ograničenja vezana za vještačku inteligenciju (AI) će se primjenjivati i na reklamne kampanje u nekim drugim oblastima, kao što su finansijske usluge, zdravstvo ili farmacKompanija Meta ažurirala je pravila korišćenja kako bi zabranila upotrebu svojih AI alata u reklamnim kampanjama koje su povezane sa izborima, politikom i društvenim pitanjima, saopštio je portparol firme iz kalifornijskog Menlo Parka.

Ograničenja vezana za vještačku inteligenciju (AI) će se primjenjivati i na reklamne kampanje u nekim drugim oblastima, kao što su finansijske usluge, zdravstvo ili farmaceutska industrija, prenosi CNN.

– Vjerujemo da će nam ovaj pristup omogućiti da bolje razumijemo moguće rizike i izgradimo prave mjere zaštite za korišćenje generativne vještačke inteligencije u oglasima koji se odnose na potencijalno osjetljive teme – ističe se u saopštenju Mete.

Kako prenosi Teh kranč, Meta će od 2024. godine godine zahtijevati od oglašivača koji objavljuju reklamu vezanu za politička i društvena pitanja na platformama kao što su Fejsbuk i Instagram, da saopšte da li je njihova reklama kreirana uz pomoć AI.

- Oglas -

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar