Home Bosna i Hercegovina Ministar Delić potpisao ugovore radi poboljšanja kvaliteta usluga u pet socijalnih ustanova

Ministar Delić potpisao ugovore radi poboljšanja kvaliteta usluga u pet socijalnih ustanova

by admin

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je ugovore o  sufinansiranje projekata u pet federalnih ustanova socijalnog zbrinjavanja čijom realizacijom će biti poboljšan kvalitet pružanja usluga korisnicima u tim ustanovama, saopćeno je.

Za svih pet ustanova izdvojeno je dva miliona KM, a pojedinačno su svakoj od ustanova odobreni iznosi traženi na osnovu prijavljenih projekata.

Ustanova Pazarić delegirala je projekte uvođenja video-nadzora i vatrodojave u Resniku i Ramićima 1, postavljanje podnih obloga u paviljonima u kojima borave korisnici, kao i za dodatna dva vozila neophodna za prijevoz korisnika. Ove projekte Ministarstvo sufinansira s nešto više od 400.000 KM, dok je Ustanovi Sarajevo odobreno oko 80.000 KM za nabavku industrijskih mašina za kuhinju i vešeraj.

Ustanova Bakovići tražila je sufinansiranje nastavka sređivanja nove kuhinje čiju izgradnju je također sufinansiralo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Novim ugovorom je Ustanovi Bakovići odobreno sufinansiranje nabavke kuhinjskog namještaja za opremanje prostora u kojem će korisnicima služititi dnevne obroke.

Ustanovi Drin odobreno je milion KM za nastavak izgradnje druge faze na objektu Urlenike. Izgradnju ovog objekta Ministarstvo sufinansira od samog početka, a po završetku izgradnje Drin će imati savremeni objekat u kojem će biti smješteni korisnici s najtežim mentalnim oboljenjima.

Ustanova Ljubuški delegirala je projekat klimatizacije objekta u kojem borave stara i iznemogla lica te im je odobreno sufinansiranje ovog projekta u iznosu od 200.000 KM.

Ministar Delić zahvalio je direktorima za nastojanja da poboljšaju kvalitet usluga u federalnim ustanovama socijalnog zbrinjavanja te ih je pozvao da nastave delegirati projekte Ministarstvu kako bi svi zajedno radili na poboljšanju kvaliteta života korisnika ovih ustanova.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima