Ministri Amidžić i Mali postigli sporazum o oslobođenju PDV-a na prvu nekretninu

PRVA
2 minuta čitanja

Ministarstvo financija i trezora Bosne i Hercegovine (BiH) i Ministarstvo financija Republike Srbije su nedavno održali sastanak s ciljem poboljšanja suradnje između ove dvije zemlje. Na tom sastanku su ministar financija BiH, Srđan Amidžić, i ministar financija Srbije, Siniša Mali, raspravljali o projektu oslobođenja PDV-a na prvu nekretninu, koji je već primijenjen u Srbiji i koji je osobito popularan među mladim bračnim parovima.

Kao posljedica tog sastanka, Srbija će pružiti tehničku pomoć BiH kako bi implementirala taj projekt. Ta financijska suradnja ima za cilj olakšati građanima BiH pristup kupnji prve nekretnine i smanjiti financijski teret koji obično prati takve transakcije.

Također, ministarstva su raspravljala o gospodarskom događaju koji će se održati 2027. godine – EXPO. Srbija će biti domaćin tog važnog događaja, na kojem će sudjelovati više od 120 zemalja. Taj događaj ima za cilj promovirati gospodarske mogućnosti i potencijale regije te će biti prilika za jačanje suradnje među zemljama u regiji.

Ministar Amidžić je istaknuo važnost pomoći i podrške koju je Srbija pružila BiH do sada, kako na financijskom, tako i na tehničkom području. Ministar Mali je također izrazio zadovoljstvo što će EXPO 2027 biti održan u Srbiji, ističući da će to biti prilika za daljnju suradnju i jačanje veza među zemljama regije.

- Oglas -

U priopćenju iz Ministarstva financija i trezora BiH naglašeno je da je ministar Mali čestitao ministru Amidžiću na imenovanju na mjesto ministra financija i trezora BiH te izrazio nadu da će uskoro doći do uzvratne posjete između dvije zemlje.

Taj sastanak predstavlja važan korak ka jačanju suradnje između BiH i Srbije u području financija. Projekt oslobođenja PDV-a na prvu nekretninu može imati veliki pozitivan utjecaj na građane BiH, dok će EXPO 2027 biti prilika za promociju gospodarskih potencijala i veću suradnju među zemljama regije. Očekuje se da će ta suradnja dati konkretne rezultate i doprinijeti boljem ekonomskom razvoju i prosperitetu obje zemlje.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar