Mladi poduzetnici i dama u središtu Mijatovićevog nastupa na sarajevskom sajmu

PRVA
2 minuta čitanja

Ministar gospodarstva Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović danas je službeno otvorio Sajam mladih poduzetnika i poduzetnica u Sarajevu, po pozivu Udruženja za edukaciju, kreativno poduzetništvo i afirmaciju “Šefice”. Ovaj događaj se održava drugi put, a Ministarstvo gospodarstva Kantona Sarajevo, putem Programa razvoja malog gospodarstva, ulaže značajan iznos u podršku razvoju poduzetništva.

Ministar Mijatović naglasio je da Vlada Kantona Sarajevo prepoznaje važnost napretka ženskog poduzetništva i putem podrške mladima želi promovirati njihovu jednaku ulogu u gospodarstvu i njihov doprinos ekonomskom rastu regije. Ministarstvo gospodarstva ove godine osiguralo je iznos od 8,8 milijuna KM za provođenje Programa razvoja malog gospodarstva. Od tog iznosa, 2.350.000 KM namijenjeno je za promicanje razvoja ženskog poduzetništva i poduzetništva početnika.

Tijekom današnjeg sajma održane su i dvije panel diskusije, a jedna od tema je bila podrška gospodarstvu putem nepovratnih sredstava. Ministarstvo gospodarstva, putem svojih potpornih programa, želi stvoriti povoljnije uvjete za razvoj poduzetništva i motivirati mlade ljude da se uhvate u koštac s izazovnim svijetom poduzetništva. Ministar Mijatović izrazio je zahvalnost organizatorima sajma na njihovim naporima u promicanju gospodarstva i jačanju svijesti o poduzetničkom razvoju. Kroz zajednički rad i podršku, vjeruje se da će doći do značajnog napretka u razvoju gospodarstva i stvaranja bolje budućnosti za sve građane Kantona Sarajevo.

Sajam mladih poduzetnika i poduzetnica ima za cilj promovirati gospodarstvo i poboljšati svijest o poduzetničkom razvoju. Kroz ovakve događaje, mladi poduzetnici imaju priliku predstaviti svoje poslovne ideje, povezati se s drugim stručnjacima iz industrije te dobiti podršku i savjete za daljnji napredak. Također, ovaj sajam omogućuje razmjenu iskustava i uspostavljanje poslovnih kontakata, jačajući mrežu mladih poduzetnika u Sarajevu i šire.

- Oglas -

Uz podršku Ministarstva gospodarstva, nadamo se da će ovaj sajam pružiti mladim poduzetnicima dodatnu motivaciju i potporu u ostvarivanju njihovih poslovnih ciljeva. Mladost je budućnost, a njihov uspjeh u svijetu poduzetništva ključan je za ekonomski rast i razvoj regije. Ministarstvo gospodarstva Kantona Sarajevo prepoznaje tu važnost i nastavit će ulažući u razvoj poduzetništva te podržavajući mlade poduzetnike na njihovom putu.

Izvor: Biznis.ba

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar