MUP KS se zahvalio kolegama iz RS-a, pohvale za sjajnu saradnju oko ubistva na Stupu

PRVA
1 minuta čitanja

U prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, policijski komesar Fatmir Hajdarević i načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo MUP-a RS Branimir Šehovac skupa sa svojim saradnicima održali su radni sastanak.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo izrazila je zahvalnost kolegama iz PU Istočno Sarajevo za izvrsnu saradnju i pomoć prilikom lišavanja slobode švedskih državljana, osumnjičenih za ubistvo počinjeno na području Sarajeva 31. oktobra.

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo visokim nivoom saradnje ove dvije policijske agencije, posebno u pogledu zajedničkog rada na provođenju operativno-taktičkih akcija usmjerenih na sprečavanje kriminogenih aktivnosti grupa i pojedinaca, kao i sprovođenju koordiniranih akcija lišenja slobode počinilaca krivičnih djela.

Dogovorena je zajednička aktivnost u oblasti regulacije i ubrzanja protoka saobraćaja na putnom pravcu Sarajevo – Igman, a sve s ciljem bržeg i sigurnijeg putovanja građana, posebno tokom zimske sezone.

- Oglas -

Istaknuta je i potreba za nastavkom i unapređenjem postojeće saradnje i razmjene informacija, a sve u cilju poboljšanja stanja sigurnosti na području koje pokrivaju ove dvije Uprave.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar