Nadolazeći Regionalni Gospodin vrh arhitekture Sfera 2023 u Sarajevu

PRVA
3 minuta čitanja

Arhitektonski svijet u BiH će biti u fokusu u oktobru, jer će se u Sarajevu održati Regionalni gospodin vrh arhitekture Sfera 2023. Ovaj prestižni događaj će okupiti građevinske majstore iz cijelog regiona, ali i svjetski poznati arhitektonski biro BJARKE INGELS GROUP iz Danske.

Summit, koji se organizuje u saradnji sa udruženjima građevinskih majstora, grupama arhitekata, društvima građevinskih majstora i građevinskim fakultetima iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, održaće se 20. i 21. oktobra u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Cilj ovog događaja je da se promovišu najnovija postignuća u arhitekturi i da se razmijene znanja i iskustva među stručnjacima iz regiona.

Na summitu će govoriti poznati majstori iz različitih zemalja. Među njima su Stjepan Mikulić iz arhitektonskog studija Bjarke Ingels Group BIG, doc.dr.sc. Alen Žunić sa Građevinskog fakulteta u Zagrebu, Andrej Strehovec iz Strehovec majstorske radionice iz Slovenije, i mnogi drugi. Detaljnije o govornicima možete pronaći na zvaničnoj stranici summita.

Summit se sastoji iz dva dijela – izložbenog i naučnog dijela. U izložbenom dijelu će se predstaviti kompanije iz regiona sa svojim arhitektonskim postignućima i proizvodima, dok će u naučnom dijelu majstori održati predavanja i prezentacije o najnovijim tendencijama i istraživanjima u ovoj oblasti.

- Oglas -

Svi zainteresovani mogu posjetiti zvaničnu stranicu summita gdje se mogu naći sve informacije o događaju, uključujući i izlagače. Također, zbog ograničenog broja mjesta, preporučuje se blagovremena registracija putem online obrasca.

Regionalni gospodin vrh arhitekture Sfera 2023 je rezultat dugogodišnje saradnje sa kompanijama i stručnjacima iz građevinskog i arhitektonskog sektora. Ovaj događaj ima za cilj da promoviše arhitekturu kao važan segment kulture i da podrži saradnju među stručnjacima iz regiona.

Očekuje se da će ovaj summit privući veliku pažnju majstora arhitekture i stručnjaka, te će Sarajevo postati centar arhitektonske scene u BiH tokom oktobra. Ovo je prilika za razmjenu znanja, ideja i iskustava, ali i za promociju novih trendova i inovacija u arhitekturi.

Ukoliko ste zainteresovani za ovu oblast ili želite da saznate više o najnovijim postignućima u arhitekturi, ne propustite jedinstvenu priliku da prisustvujete Regionalnom gospodin vrhu arhitekture Sfera 2023. Više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici događaja.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar