Neniz Jusufbegović podnio ostavku na mjesto trenera FK Velež

PRVA
3 minuta čitanja

Fudbalski klub Velež i trener Nedim Jusufbegović su se sporazumno rastali, objavljeno je u saopštenju kluba. Nakon loših rezultata na početku sezone, Velež se odlučio za promjenu na klupi.

Odluka o raskidu saradnje donesena je nakon korektnog razgovora između kluba i Jusufbegovića. Klub je zaključio da je potrebna nova energija i drugačiji pristup u vođenju ekipe. Uz poštovanje i razumijevanje, odlučeno je da se putovi razdvoje.

Nedim Jusufbegović je stigao u Velež na početku ove godine s nadom da će postići dobre rezultate s ekipom. Međutim, loši rezultati na terenu nisu zadovoljili očekivanja rukovodstva kluba i navijača. Nakon analize situacije, zaključeno je da je bolje krenuti u novom smjeru i pokušati promijeniti tok sezone.

Klub je zahvalio Jusufbegoviću na dosadašnjem radu i poželio mu sreću i uspjeh u daljoj karijeri. U međuvremenu, do imenovanja novog šefa stručnog štaba, treninzi će biti vođeni pod vođstvom Samira Merzića.

- Oglas -

Ova vijest je izazvala značajno interesovanje među ljubiteljima fudbala u Mostaru i širom Bosne i Hercegovine. Velež je jedan od najpopularnijih i najuspješnijih klubova u zemlji, stoga se odluke kao što je ova prate s velikim zanimanjem.

Svi sada s nestrpljenjem iščekuju ime novog šefa stručnog štaba i nadaju se da će donijeti dobre rezultate. Uprava kluba vjeruje da su promjene na klupi ključne za snažan povratak na teren i ostvarenje ciljeva u nastavku sezone.

Ovaj raskid saradnje predstavlja i priliku za Jusufbegovića da se osvrne na svoje dosadašnje iskustvo i napravi plan za dalji rad. Iako je bio kratko vrijeme u Veležu, sigurno će izvući korisne lekcije za budućnost i nastaviti svoju trenersku karijeru s novim saznanjima.

Sada Velež kreće u potragu za novim vođom koji će preuzeti ulogu šefa stručnog štaba. Očekuje se da će odluka biti pažljivo donesena i da će novi trener donijeti novu energiju i motivaciju igračima. Nadajmo se da će ekipa brzo pronaći balans i krenuti prema ostvarenju ciljeva u tekućoj sezoni.

Fudbalski klub Velež ulazi u novu fazu i s nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako će se situacija razvijati. Svi navijači i ljubitelji kluba drže palčeve za uspjeh i povratak na pobjednički put.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar