Novu ponudu artikala u Republici Srpskoj donosi snižene cijene – Više informacija otkrijte!

PRVA
2 minuta čitanja

Nedavno je Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić najavio širenje “Društveno odgovorni” kampanje koja ima za cilj ponuditi jeftinije proizvode potrošačima. Šulić je naglasio da je lista privrednih subjekata koji učestvuju u kampanji značajno proširena, kao i spisak proizvoda koji će uživati snižene cijene.

U prvom koraku kampanje, trgovci iz svih krajeva Republike Srpske su solidarni i uključeni u ovu inicijativu. Međutim, Ministarstvo trgovine i turizma odlučilo je proširiti kampanju na proizvođače i dobavljače kako bi se još više olakšalo potrošačima u trenutnoj ekonomskoj situaciji.

Detaljni podaci o kampanji će biti javnosti dostupni narednih dana, a Šulić je obećao da će lista proizvoda koji uživaju kampanju biti dostupna sa minimalnim maržama, pa čak i marginama od nula posto. To znači da će svi sudionici u lancu opskrbnog lanca, od proizvođača do distributera do krajnjih trgovaca, odustati od dijela marže kako bi se omogućile povoljnije cijene potrošačima.

Prvi rezultati kampanje već su vidljivi u nekim supermarketima i trgovinama u Banjaluci, gdje su istaknuti proizvodi dostupni po sniženim cijenama. Trenutno su dostupni različiti proizvodi od suhomesnatih proizvoda po sniženim cijenama.

- Oglas -

Ministar je prethodno najavio da će odgovorni proizvođači u Srpskoj smanjiti troškove hrane i kemikalija koje će biti jeftinije, čak i do četiri KM. Ova inicijativa ima za cilj pomoći potrošačima suočenima s inflacijom i rastom cijena koji trenutno utječu na domaće tržište.

Kampanja “Društveno odgovorni” pohvaljuje trgovce, proizvođače i dobavljače koji su pokazali solidarnost u teškim ekonomskim vremenima. Njihovo odricanje od dijela marže doprinosi sniženju cijena proizvoda i olakšava potrošačima zadovoljavanje njihovih svakodnevnih potreba.

Ova inicijativa ima pozitivan utjecaj na život potrošača, a nadamo se da će se slične kampanje pokrenuti i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine kako bi mnogi ljudi imali pristupačnije cijene proizvoda.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar