Nožević: Članovi CIGRE imaju želju za napredak i provođenje cjelovitog globalnog tranzicijskog procesa

PRVA
2 minuta čitanja

Bosanskohercegovački ogranak Međunarodnog vijeća za velike električne sustave CIGRE (BH K/O CIGRE) bio je privilegiran domaćin sjednice Administrativnog vijeća Međunarodne CIGRE u Sarajevu. Ova godišnja sjednica okuplja predsjednike nacionalnih odbora CIGRE iz cijelog svijeta. Sarajevo, kao domaćin ovog važnog skupa, stavljen je uz bok velikim svjetskim metropolama i nacionalnim odborima koji su imali tu čast.

Na sjednici će se raspravljati o različitim pitanjima vezanim uz aktivnosti Administrativnog vijeća, kao što su financijska izvješća, planovi za buduće poslovanje, izvješća o radu upravnog odbora i centralnog ureda te izvješća regionalnih odbora CIGRE. Također, bit će usvojeni Strateški plan razvoja Međunarodne CIGRE i plan za sljedeću sjednicu CIGRE u Parizu 2024. godine.

Predsjednik BH K CIGRE, Edhem Nožević, naglasio je važnost ove sjednice te istaknuo rasprave o strateškom planu razvoja CIGRE i očekivanjima za budućnost. Nožević predviđa daljnji rast potrošnje električne energije, prije svega zbog elektromobilnosti u prometu, zamjene energenata za grijanje električnom energijom putem toplotnih pumpi i drugih trendova.

Sjednica Administrativnog vijeća Međunarodne CIGRE samo je jedan od događaja koji će se održati u Bosni i Hercegovini u vezi s elektroenergetikom. Nožević najavljuje četvrtu konferenciju Regionalnog odbora CIGRE za Jugoistočnu Europu (SEERC) koja će biti održana u Istanbulu, gdje će BH K CIGRE preuzeti predsjedanje. Također, Bosanskohercegovački ogranak će organizirati svoje 16. savjetovanje u Neumu, na kojem će se raspravljati o planiranju, održavanju i razvoju elektroenergetskih sustava.

- Oglas -

Savjetovanje će okupiti stručnjake, uključujući predstavnike gospodarstva i obrazovnih organizacija. Održat će se izložbe i stručne prezentacije kako bi se predstavile aktivnosti i proizvodni programi tvrtki iz zemlje i svijeta. Cilj ovog savjetovanja je promoviranje inovacija, istraživanja i razvoja u sektoru elektroenergetike.

Sarajevo će tako postati središte događanja iz područja elektroenergetike, okupljajući predstavnike iz cijelog svijeta. Ovi skupovi pružaju priliku za razmjenu znanja i ideja te doprinose daljnjem razvoju sektora elektroenergetike.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar