Odluka EK je ohrabrena za proevropske snage u BiH

PRVA
1 minuta čitanja

Predstavnici Trojke (SDP, NIP i NS) pozdravili su preporuku Evropske komisije za otvaranje pregovora za priključenje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

– Evidentno je da je Evropska komisija prepoznala napore koje smo kroz novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine uložili kako bi došlo do vidljivih pomaka na našem EU putu, navode iz Trojke i dodaju:

– Unazad samo nekoliko mjeseci malo ko je očekivao da će Bosna i Hercegovina dobiti pozitivne preporuke. Iza nas je intenzivan rad u kompleksnom i nepovoljnom političkom ambijentu, ali rezultati su isporučeni i današnjom preporukom i nagrađeni.

Dodaju da je Bosna i Hercegovina ne samo da je prepoznala geopolitički momenat, već smo sami kreirali i iskoristili šansu.

- Oglas -
– Današnju odluku Evropske komisije smatramo priznanjem i ohrabrenjem za proevropske snage u našoj državi, predvođene Trojkom. Radit ćemo još većim intenzitetom kako bismo u ovom mandatu otvorili i vodili pregovore o članstvu BiH u EU. Pozivamo sve političke subjekte da stvarnim, a ne samo deklarativnim djelovanjem u narednom periodu zajedno osiguramo historijsku pobjedu za BiH i sve njene građane i građanke, kažu iz stranaka Trojke.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar